Ga naar de inhoud
Sociale huur

U bent op zoek naar een nieuwe woning. Hier leest u meer over de sociale huurwoningen van Woonpartners Midden-Holland.

Stappenplan woning huren

1

Inschrijven

Via Mijn Dak kunt u een account aanmaken om te reageren op sociale huurwoningen. Dit kost eenmalig €23,-.

2

Reageren

Dagelijks wordt het actuele aanbod op Mijn Dak vernieuwd. Als u ingelogd bent, ziet u het passende huuraanbod voor uw persoonlijke situatie.

3

Bezichtigen

Bent u als eerste kandidaat geselecteerd? Dan mag u de woning gaan bekijken. Soms nodigen wij meerdere kandidaten tegelijk uit. 

4

Gegevens aanleveren

Bent u na de bezichtiging enthousiast over de woning en de wijk? Dan heeft u kort de tijd om uw gegevens aan te leveren.

5

Controleren

Wij controleren zo snel mogelijk uw gegevens. 

6

Contract ondertekening

Zijn alle gegevens akkoord? Gefeliciteerd! U heeft een nieuwe woning. Wij sturen u een huurovereenkomst toe en u krijgt te horen wanneer u de sleutel krijgt.

Veelgestelde vragen

Bij sommige gemeentes kunt u vooraf checken of u kans maakt op een urgentieverklaring. 
Voor Gouda: informeer bij het Omgevingsloket via 14 0182.
Voor Waddinxveen: doe de urgentiecheck op Urgentiewijzer Waddinxveen

U vraagt een urgentieverklaring aan bij uw gemeente. De gemeente beslist of u een voorrang krijgt.

De urgentieverklaring is alleen geldig in de gemeente waar de verklaring is afgegeven. Hoe lang de urgentieverklaring geldig is verschilt per gemeente.

Soms moet u betalen voor een urgentieverklaring. Dit verschilt per gemeente. 

Let op! Er zijn commerciële bureaus die tegen betaling een urgentieverklaring voor u aanvragen. Deze bureaus werken niet samen met gemeenten en vragen vaak meer geld dan een gemeente voor een urgentieaanvraag. Voor het beste advies kunt u direct contact opnemen met uw gemeente. 

Het weigeren van een voorlopige woningaanbieding heeft geen gevolgen voor uw inschrijving of toekomstige positie. Heeft u een urgentie? Dan kunnen hier wel voorwaarden aan verbonden zijn.

Bij het huren van een nieuwe woning of object worden soms extra kosten (waarborgsom) in rekening gebracht. De waarborgsom is dan één maand netto huur. Gaat u een woning in de vrije sector huren, een parkeerplaats of garage? Dan vragen wij een waarborgsom. U betaalt geen waarborgsom als u een sociale huurwoning gaat huren.

Ook betaalt u voor het tekenen van de overeenkomst de huur voor de aankomende maand.