Sociale huur

U bent op zoek naar een nieuwe woning. Hier leest u meer over de sociale huurwoningen van Woonpartners Midden-Holland.

Stappenplan woning huren

1
1

Inschrijven

Via WoningNet kunt u een account aanmaken om te reageren op sociale huurwoningen. Dit kost eenmalig €23,-.

2
2

Reageren

Dagelijks wordt het actuele aanbod op WoningNet vernieuwd. Als u ingelogd bent, ziet u het passende huuraanbod voor uw persoonlijke situatie.

3
3

Bezichtigen

Bent u als eerste kandidaat geselecteerd? Dan mag u de woning gaan bekijken. Soms nodigen wij meerdere kandidaten tegelijk uit. 

4
4

Gegevens aanleveren

Bent u na de bezichtiging enthousiast over de woning en de wijk? Dan heeft u kort de tijd om uw gegevens aan te leveren.

5
5

Controleren

Wij controleren zo snel mogelijk uw gegevens. 

6
6

Contract ondertekening

Zijn alle gegevens akkoord? Gefeliciteerd! U heeft een nieuwe woning. Wij sturen u een huurovereenkomst toe en u krijgt te horen wanneer u de sleutel krijgt.

Veelgestelde vragen

Kijk op urgentie.info of u in aanmerking komt voor een urgentie.

Als u wilt weten of u recht heeft op huurtoeslag kunt u een proefberekening maken op de website van de Belastingdienst.

Het weigeren van een voorlopige woningaanbieding heeft geen gevolgen voor uw inschrijving of toekomstige positie. Heeft u een urgentie? Dan kunnen hier wel voorwaarden aan verbonden zijn.

Bij het huren van een nieuwe woning worden eenmalige kosten in rekening gebracht. Dit zijn contractkosten (€ 70,60), waarborgsom van een maand netto huur en een naamplaatje (€ 15,25 niet van toepassing voor een eengezinswoning).

Vanwege de Coronamaatregelen hebben we (en onze collega corporaties) besloten om aanvragen voor woningruil tijdelijk niet in behandeling te nemen.

Het is voor onze medewerkers, maar ook voor woningruilkandidaten, niet mogelijk om in deze procedure de maatregelen, die getroffen zijn om verspreiding van het virus tegen te gaan, na te leven. We begrijpen dat dit vervelend is, maar de veiligheid van onze medewerkers en huurders gaat voor.

Zodra de maatregelen het toe laten, nemen we de aanvragen weer in behandeling.