Ga naar de inhoud
Huur opzeggen

Op deze pagina kunt u eenvoudig en snel de huur opzeggen. Bekijk ook de tegel 'tips voor huur opzeggen' zodat u precies weet wat u te wachten staat.

Veelgestelde vragen

Tijdens de voorinspectie maakt u met de medewerker van Woonpartners afspraken over eventuele overname. Uitsluitend raambekleding en vloeren mogen ter overname worden aangeboden als deze in goede staat zijn.

De opzegtermijn voor een woning is minimaal één maand. De opzegtermijn gaat in op de dag dat wij uw huuropzegging ontvangen. Valt de laatste huurdag in het weekend of op een feestdag? Dan wordt de huurperiode verlengd tot de eerstvolgende werkdag. Een langere opzegtermijn is ook mogelijk. De einddatum kan na indiening niet meer gewijzigd worden.

Tijdens een definitieve inspectie loopt de medewerker van Woonpartners samen met u door de woning. Samen controleren wij of de woning volgens de afspraken is achtergelaten.

Tijdens een voorinspectie loopt de medewerker van Woonpartners samen met u door de woning. We bespreken wat kan blijven zitten en wat u eventueel moet aanpassen.

Nee, dit is niet mogelijk. De einddatum die u invult op het huuropzeggingsformulier zal de definitieve einddatum zijn (rekening houdend met de voorwaarden voor de minimale opzegtermijn). Indien u op voorhand twijfels heeft of u de woning op de opleverdatum op tijd gereed zal hebben, dan raden wij u aan te kiezen voor een latere einddatum.

De servicekosten (en indien van toepassing, de stookkosten) over het voorgaande jaar rekenen wij voor 1 juli van het nieuwe jaar met u af. Het kan dus voorkomen dat u inmiddels verhuisd ben en een afrekening van de service- (en stook)kosten ontvangt van uw vorige woning.

U levert de sleutels in op de laatste huurdag. Dit gebeurt op een tijd die u heeft afgesproken met de verhuurmedewerker. De binnendeur-, raam- en kastsleutels en de vuilpas (indien van toepassing) laat u achter in de woning.