Ga naar de inhoud

Nieuwbouw

Twee- en driekamer appartementen

Samenwerking

In Westergouwe zal het nieuwe Kindcentrum 'de Ontdekkingsreiziger' met daar boven 42 appartementen worden gerealiseerd. Het Kindcentrum en de appartementen worden ontwikkeld in samenwerking met de gemeente Gouda, Woonpartners Midden-Holland en Stichting Federatief. Het Kindcentrum bevat een school, een bso en een sportcentrum.

Ontwerp

De appartementen en het Kindcentrum worden integraal ontworpen door BDP-architecten en zijn gesitueerd in een parkachtige en autoluwe omgeving in het sociale hart van de derde fase van Westergouwe. De speelvoorzieningen van het Kindcentrum worden opgenomen in de parkzone. Bovendien zullen in de parkzone ook sportvoorzieningen worden gerealiseerd. In de vierde fase van de Westergouwe wijkontwikkeling zal, in de nabijheid van het Kindcentrum, een commercieel centrum met o.a. winkels worden gerealiseerd.

Woningen

De 42 appartementen worden verdeeld over 7 lagen en zijn voorzien van een eigen hoofdentree, met een gemeenschappelijke fietsenstalling op de begane grond. De 18 2-kamer woningen hebben een woonoppervlakte van ongeveer 51 m2 en de 24 3-kamer woningen zijn circa 64 m2 groot. Elke appartement heeft een berging in de woning en uiteraard een balkon. De woningen zijn gasloos en worden verwarmd door een WKO-installatie. De parkeergelegenheid voor de appartementen wordt ondergebracht in de openbare ruimte.

Informatie

Om dit ontwerp te kunnen aanscherpen, hebben Woonpartners Midden-Holland samen met de gemeente Gouda en andere betrokken partijen in november en december 2022 input opgehaald bij (toekomstige) bewoners en gebruikers. Van vragen over ontwikkelingen op gebied van ontwerp, planning en gebruik tot aan ideeën over het gebruik van de binnen- en buitenruimte, bereikbaarheid en hoe we samen kunnen zorgen voor een bijzondere, veilige en levendige plek met activiteiten voor iedereen in de wijk.

Een impressie van de bijeenkomst inclusief de ontwerpen zijn hieronder te bekijken. De belangrijkste resultaten zijn hier te lezen. 

Planning

De bouw van het Kindcentrum met de appartementen zal medio 2024 aanvangen en december 2025 zijn afgerond. Momenteel werkt het projectteam hard aan de verdere uitwerking van de plannen.

Voor de huurwoningen kunt u zich nog niet inschrijven. Drie tot zes maanden voordat de woningen klaar zijn, starten wij met het adverteren op MijnDak (de nieuwe naam van Woningnet). Geïnteresseerd? Houd deze webpagina in de gaten, dan blijft u op de hoogte van het vervolg.

Details

Aantal woningen 42
Status In ontwikkeling