Ga naar de inhoud
2023 Gouda Oost | Middengebied

Nieuwbouw

Eengezinswoningen, appartementen en openbare ruimte

In het midden van de wijk Gouda Oost zijn 20 midden huurappartementen en 20 koopeengezinswoningen gepland. Het is hier aangenaam wonen in een heerlijke rustige omgeving tussen groen en water.

 

Verhuur woningen

 Alle appartementen hebben 3 slaapkamers en een oppervlakte van 87 tot 97 vierkante meter. De netto huurprijzen bedragen € 925,- tot € 995,-. Voor meer informatie over het project en de woningen raadpleeg de brochure. Voor alle woningen is inmiddels een toekomstige huurder gevonden. 

 

Projectinformatie

Het Middengebied is gelegen in de Verzetsheldenbuurt tussen de Verzetslaan, De Kortestraat, het Nieuwenhuisenpad en de De Rijkestraat. Een locatie waar voorheen maisonnette woningen, winkelpanden, de Anne Frankschool en C1000 waren gesitueerd. In december 2019 werden de laatste woon-winkel panden gesloopt. Woonpartners gaat hier een kleinschalig gebouw met 20 midden huurappartementen en 20 koop eengezinswoningen bouwen.  Er is een stedenbouwkundig plan gemaakt en een bestemmingsplan voor dit gebied vastgesteld. One Architecture is als stedenbouwkundige betrokken bij dit plan.

Op 21 juni 2021 heeft Woonpartners met Van Wijnen Stolwijk de aannemingsovereenkomsten  getekend voor de plangebieden Oostvogel, Van Heuven Goedhartsingel en het Middengebied. Van Wijnen zal voor Woonpartners de huurwoningen gaan bouwen en de grond aankopen voor de bouw van koopwoningen.

 

Woninginformatie

Het project bestaat uit een woontoren en vier blokken met koop eengezinswoningen. Het ontwerp van de woningen en appartementen is van de hand van Venster Architecten, gemaakt in opdracht van bouwer Van Wijnen. De doorgaande klimmende en dalende trapsgewijze beweging van kunstenaar M.C. Escher vormt het stedenbouwkundig uitgangspunt van het nieuwbouwplan Middengebied

De woningen aan de westzijde kijken uit op het prachtig aangelegde Anne Frankplantsoen. Aan de oostzijde bestaat het uitzicht op het fraaie bestaande groen en water. In het binnengebied zijn groenperken en parkeerplaatsen voorzien. Spelen kan overdag op het binnengebied en in de speeltuin in het Anne Frankplantsoen.

De 20 eengezinswoningen in de koopsector zijn verdeeld over 4 blokken. Er zijn 4 woningen met een woonoppervlakte van circa 92 m² groot, verdeeld over de begane grond en 1e verdieping. De andere 16 woningen bestaan uit drie volledige woonlagen met plat dak, met circa 139 m² woonoppervlakte.

Omdat Woonpartners een duurzame wijk wil ontwikkelen, zijn de eengezinswoningen “nul-op-de-meter” ontwikkeld en voorzien van zonnepanelen, een warmtepomp en een warmte-terug-win installatie (WTW). Ook de nieuw te bouwen appartementen bezitten straks een goede thermische schil. Bij de gestapelde woningen zorgt de bodemwarmtepomp er -samen met de WTWunit en zonnepanelen- voor dat veel van de energie duurzaam wordt opgewekt.

 

Planning

Nadat het plangebied bouwrijp was gemaakt en de bodembronnen voor een eigen duurzaam verwarmingssysteem waren geboord kon het heien voor de appartementen beginnen. Op 21 april 2022 was er een feestelijk moment om de start van de bouw van het appartementencomplex te vieren. Op 6 december 2022 werd het hoogste punt bereikt. Begin mei 2023 konden de kandidaat-huurders een kijkje nemen in het pand in aanbouw en vervolgens online een keuze maken uit één van de appartementen. De huurders van de appartementen hebben de sleutel in juli 2023 ontvangen. 

De koopeengezinswoningen worden in de fabriek gemaakt en later op de bouwlocatie gemonteerd. Op de bouwplaats vinden de voorbereidingen voor de bouw (grondwerk, heien, leggen fundering) van de koopeengezinswoningen in mei en juni 2023 plaats. Na de bouwvakantie worden de woningen op de bouwlocatie geplaatst en vindt de afbouw plaats, zodat de eengezinswoningen in het vierde kwartaal van 2023 gereed zijn. Meer informatie over de koopwoningen van Van Wijnen vindt u op www.aangenaamgoudaoost.nl

 

Meer informatie

In deze video is alle informatie over de thermostaat binnen dit project te vinden.

 

 

Details

Aantal woningen 40
Status Verhuurd