Ga naar de inhoud

In de afgelopen jaren is in de gemeente Zuidplas, ten zuidoosten van Zevenhuizen de nieuwe woonwijk Koningskwartier ontstaan. Woonpartners heeft er al heel wat woningen mogen opleveren. Op 8 december overhandigde wethouder J.W. Schuurman officieel de sleutel aan de Anna, Ali en hun 3-jarig zoontje Youssef, huurders van een van de 14 eengezinswoningen in deelplan 7 van het Koningskwartier.

Deelplan 7 van het Koningskwartier kenmerkt zich door een aantrekkelijke mix van verschillende woningen. Hierdoor ontstaat een levendig geheel. Bij het ontwerpen ervan heeft de architect goed gekeken naar de sfeer van Zevenhuizen. De architect is op zoek gegaan naar de aantrekkingskracht van de omgeving en de aansluiting bij het dorpse karakter gezocht.

 

Samenwerking

Bart Maas, directeur van bouwer Thunnissen is trots op deze woningen: “We hebben hier al ruim 750 woningen gebouwd en de komende twee jaren zijn we hier nog wel bezig. Ik wens ook deze bewoners veel geluk toe en over de samenwerking met Woonpartners wil ik zeggen: dat smaakt naar meer.”

 

Betaalbare woonlasten

De duurzame, energiezuinige woningen met een moderne dorpse uitstraling hebben een hoogwaardig afwerkingsniveau. De woningen beschikken over een heerlijke voor- en achtertuin waar je kunt genieten van rust en privacy.

De woningen worden allemaal gasloos gebouwd. Voor de verwarming en warm water zal gebruik worden gemaakt van een bodemwarmtepomp (WKO-installatie).

Bart Zwamborn, manager vastgoed Woonpartners MH “Zeker in de tijd waarin we leven proberen we voor de huurders de woonlasten zo laag mogelijk te houden. Daarvoor is het belangrijk dat de woningen goed geïsoleerd zijn en dat er van de beste technieken gebruikt wordt gemaakt om de woningen duurzaam te maken. Dat hopen we natuurlijk ook toe te passen in de rest van de gemeente Zuidplas. Er zitten nog veel projecten in voorbereiding. We gaan dan ook in Moerkapelle, Nieuwerkerk en Zevenhuizen weer kunnen gaan bouwen.”

 

Opgave in gemeente Zuidplas

De wethouder gaf de sleutel symbolisch aan de nieuwe huurders. “Als gemeente willen wij ruimte geven aan iedereen. Want iedereen heeft recht op een goede en duurzame woning. De woningnood is groot en we moeten er volle bak tegenaan. Ik ben dan ook trots om voor het eerst in 5 maanden in mijn nieuwe functie een sleutel te mogen overhandigen”.

 

Voor ieder wat wils

De huurders komen zowel uit de gemeente Zuidplas als uit andere gemeenten: twee broers met hun vader uit Amsterdam, een gescheiden vader met drie jonge kinderen uit Zevenhuizen, een koppel met twee kinderen uit Den Haag. Wat hun allen opviel was de warmte in huis. “Met triple glas en de verwarming ‘slechts’ op 18 graden is het erg aangenaam. Ook de grote schuifpui met zicht op de tuin en de grote ramen in de slaapkamers zijn pluspunten. aldus Samir. Erik vindt het een lot uit de loterij: “Om een ruim huis te vinden voor je gezin, dicht bij je ex-partner en de school van de kinderen, had ik nooit gedacht op korte termijn te vinden. Voor dit blokje van 4 woningen waren er al 94 inschrijvingen”. Hij gaat na de sleuteloverdracht gelijk aan het werk met schilderen. “Over een week wil ik erin zitten, dus aan de slag”.

Alle 14 huurders hebben op 8 december de sleutel gekregen van hun woning. Er zijn in totaal ruim 1.000 reacties geweest. Er zijn 10 woningen toegewezen aan huurders met 3 tot 5 personen met een inkomen van maximaal € 45.014,- per jaar en 4 woningen aan huurders met 3 tot 5 personen met een inkomen van minimaal € 45.014,- per jaar. Op deze manier kunnen alle doelgroepen gebruiken maken van het woningaanbod. We wensen de huurders veel woonplezier.