Ga naar de inhoud

Op woensdag 25 januari 2023 organiseerden de gemeente Gouda en Woonpartners MH een informatiebijeenkomst over de bouwplannen op de Bockenbergstraat in de wijk Korte Akkeren. 

Het doel van de bijeenkomst was dat de omwonenden een goed beeld krijgen van wat de plannen zijn en hoe dit gaat gebeuren. Tevens konden ze vragen stellen of hun zorgen delen met medewerkers van de gemeente en van Woonpartners.

Halverwege de Bockenbergstraat is in de jaren 90 een blok met huurwoningen gesloopt en tijdelijk is er een grasveld aangelegd. De grond is eigendom van Woonpartners en heeft altijd al een woonbestemming gehad. Met de noodzaak om meer woningen te bouwen, heeft dat geleid tot een concreet plan wat in 2023 uitgevoerd wordt.

De reacties waren wisselend. Sommige bewoners geven de voorkeur aan minder woningen maar wel in de vorm van een eengezinswoning. Andere bewoners gaven als reactie dat ze blij zijn dat het veldje nu eindelijk bebouwd gaat worden. "Op dit moment wordt er weinig gebruik van gemaakt en hangen er in de avond jongeren rond". Tips die werden gedeeld waren: meer handhaving rond het veldje, geef aandacht aan het parkeerbeleid en aan afval.

Meer informatie is te lezen op de projectpagina.