Ga naar de inhoud

Op vrijdag 14 april bezocht directeur-generaal Kuijpers van Volkshuisvesting en Bouwen Waddinxveen. Met een busrit door de gemeente bezocht de heer Kuijpers samen met wethouder Kerssies en mevrouw Welzijn van Woonpartners twee locaties. De nieuwbouwwijk Park Triangel en de Noordkade, waar over niet al te lange tijd een nieuwbouwproject van start gaat.

Kansen en uitdagingen van snelle groei

Het bezoek stond in het teken van de kansen én uitdagingen die het veel bouwen in de snelst groeiende gemeente van Nederland met zich meebrengt. In Park Triangel komen er tot 2030 zo’n 3000 woningen bij. De transformatie van bedrijventerrein Noordkade zorgt voor 1.400 nieuwe woningen. Deze toevoegingen vragen om adequate voorzieningen voor de leefbaarheid en infrastructuur.

Veel sociale huur

In de gemeente wordt een mix van verschillende woningen gerealiseerd, dure koopwoningen, betaalbare koop, sociale huur, midden huur en vrije sector huur. Merlien Welzijn van Woonpartners Midden-Holland stond stil bij de sociale huurwoningen in Park Triangel en de rol van Woonpartners Midden-Holland in de gemeente. “Woonpartners gaat de komende 5 jaar veel sociale huurwoningen bouwen. In de 5 jaar daarna staat er veel in de planning, afhankelijk van de dan geldende randvoorwaarden en omstandigheden natuurlijk. Maar ook daarna is de intentie om nog meer sociaal te bouwen. Voordeel van het bouwen door corporaties is dat er ook gebouwd wordt als het economisch tegen zit” zo benoemde Welzijn.