Groene bon

Om je op weg te helpen biedt de gemeente Gouda de Groene Bon aan. Je kan daarmee voor € 75,- producten kopen die energie besparen, zodat je op de lange termijn ook energie bespaart. Vraag de bon digitaal aan via onderstaande website of haal het formulier op bij de balie van het Huis van de Stad en lever dat daar ook weer in.
Er kan één Groene Bon per adres worden aangevraagd? Heb je al eerder een bon aangevraagd? Dan kom je niet meer in aanmerking! Speciaal voor huurders zijn er nog bonnen om aan te vragen, maar wacht daar niet te lang mee, 30 april is de laatste dag! 

Je kan producten kopen bij: EOS Verlichting in Gouda, de Goudse bouwmarkten Gamma en Praxis en via de webshop van de Woonwijzerwinkel.
Let op: de Groene Bon is vanaf het downloaden 1 maand geldig!
Als je die niet gebruikt vervalt deze!
Op = op! Dus reageer snel. Kijk op www.maakgoudaduurzaam.nl

 

Energieloket

De energieprijzen zijn nog nooit zo hoog geweest. Daarom willen Gouwenaren besparen en op de toekomst voorbereid zijn. Wanneer je echt wil investeren in een duurzaam huis dan is het handig te weten wat het meeste effect zal hebben. Zomaar zonnepanelen plaatsen of een warmtepomp aanschaffen met een niet goed geïsoleerd pand heeft weinig zin. Dan verdwijnt de warmte alsnog naar buiten. Vloer-, muur- of dakisolatie wordt altijd als eerste aangebracht. Dubbel glas, HR++ of Triple glas levert daarnaast veel energiebesparing op en geeft heel veel comfort in de winter. Je kan ook denken aan een groen dak, dat isoleert in de winter en koelt tot 4 graden in de zomer.


Wil je de energiebesparende producten eens bekijken, of meer technische informatie ontvangen? Kom dan eens binnen kijken in het gloednieuwe mobiele Energieloket van de gemeente Gouda. Het loket wordt bemand door energiecoaches die zijn opgeleid door de gemeente Gouda.

Wethouder Michel Klijmij - van der Laan heeft dit loket geopend: "Je kan hier zien hoe groot zo'n warmtepomp is, of erachter komen hoe een zonnecollector of zonneboiler werkt. Laat je informeren over de ideale dikte van muur-, of dakisolatie en bekijk hoe dat eruit ziet. Er is veel te bekijken voor de mensen in Gouda die hun huis duurzaam willen maken. Je kan al meteen beginnen met eenvoudige oplossingen, die niet veel geld kosten maar wel energie besparen. Maar meer ingrijpende stappen, die nog meer besparing opleveren ook mensen die hun huis willen verduurzamen en hele technische vragen hebben kunnen terecht bij het mobiele energieloket."


Het loket is te bezoeken zonder afspraak:

  • 20 mei bij de Gamma (Go Stores)
  • 21 mei op de Duurzame Markt van Goudasfalt
  • 17 juni bij de Gamma (Go Stores)

 

Wil je de nieuwsbrief van Maak Gouda Duurzaam ontvangen (ca. 6x per jaar) en op de hoogte blijven van aanbiedingen, nieuwe subsidies, nieuws over energie of groen?
Stuur dan je mailadres naar: duurzaam@gouda.nl

news-image_8310
news-image_8311