Ga naar de inhoud

Op 11 juli jongstleden was een gemêleerd internationaal gezelschap te gast bij Woonpartners Midden-Holland. Met als titel ‘Desigining cities for all’ organiseerde de ‘My Liveable City Academy’ samen met het Institute for Housing and Urban Development Studies, Erasmus University Rotterdam (IHS) een week training.

Onderdeel van deze training was een bezoek aan een woningcorporatie om bijgepraat te worden over ‘social housing’. Voor dit onderdeel nodigde Woonpartners Midden-Holland hen uit om naar Gouda te komen. Deelnemers aan deze training waren overheidsfunctionarissen uit India, de Filipijnen, de VS en Nederland. Maar ook ontwerpers, architecten, stedenbouwkundigen etc. Zij werden meegenomen in de uitdagingen en oplossingen voor sociale huisvesting in Nederland, specifiek in regio Midden-Holland. Daarnaast hebben ze een rondleiding gekregen door een nieuwbouwproject (Middengebied) en een groot onderhoud project (F.W. Reitzstraat) om een beeld te geven van onze activiteiten. 

Er was ruimte voor veel goede gesprekken over de verschillende vormen van volkshuisvesting over de hele wereld. Met veel plezier werkt Woonpartners Midden-Holland mee aan dergelijke bezoeken. Sociale woningbouw zoals wij dat uitvoeren is iets om trots op te zijn en te koesteren. Wij helpen graag bij het verspreiden van het positieve beeld van sociale huur in Nederland.