Ga naar de inhoud

Op 5 september zijn de woningen van De Gouwe en De IJssel officieel en feestelijk opgeleverd. De woningcorporaties Mozaïek Wonen en Woonpartners Midden-Holland hebben in samenwerking met bouwer Trebbe en gemeente Gouda voor een brede groep mensen 67 betaalbare en energiezuinige woningen gerealiseerd. De bouw van de woningen is zo goed als klaar en dat is feestelijk gevierd samen met alle betrokken partners. Op het bouwterrein zijn na een ontvangst van alle genodigden de woningen feestelijk opgeleverd onder toeziend oog van Wethouder Oppelaar.

 

Plaatsing boom
Na de gezamenlijke toespraak van directeur-bestuurder van Mozaïek Wonen Anne ter Steege en haar collega directeur-bestuurder van Woonpartners Midden-Holland, Merlien Welzijn, is er door hen een boom geplant. Deze staat voor de start van het bewonen van deze mooie nieuwe woonomgeving. Zo omschrijft Merlien Welzijn: ‘’Fantastisch om te zien dat deze sociale huurwoningen zijn gerealiseerd. Wij kijken uit naar het moment dat onze huurders hier straks thuis kunnen komen en hun leven verder opbouwen in nieuwe mooie buurt met goede voorzieningen.’’

 

Samenwerking 
Het ontwikkelen van deze nieuwe woningen is in samenwerking gegaan met beide woningcorporaties, gemeente Gouda en bouwer Trebbe. Anne ter Steege belichtte deze samenwerking in haar speech: ‘’Een bijzondere samenwerking van twee corporaties op hetzelfde terrein én met dezelfde bouwer. Daardoor hebben we nieuwe woningen gerealiseerd voor woningzoekenden – en die zijn hard nodig. Samen kunnen we meer!”

 

Duurzaam wonen

Arjan Hogenboom, directeur bij Trebbe is trots. “De feestelijke oplevering is het moment om nog één keer terug te kijken. We blikken terug op een mooie samenwerking tussen Mozaïek Wonen en Woonpartners Midden Holland. Ook kijken we terug op een uitdagend traject. Ik ben er trots op dat wij dankzij ieders inzet hier nu kunnen opleveren. Ik ben ervan overtuigd dat de bewoners hier hun woongeluk in één van de duurzame en gezonde appartementen kunnen vinden.”

 

De Gouwe en De IJssel zijn gerealiseerd, naar een ontwerp van Atelier Pro, in de wijk De Korte Akkeren op de plek waar vroeger een school stond. De hoge toren op de hoek van de Rotterdamseweg en het stroomkanaal vormt een markering van de entree van Gouda met 38 appartementen en is De Gouwe gedoopt. Het lage gebouw, De IJssel genaamd, zoekt qua architectuur meer de verbinding met de naastgelegen wijk Korte Akkeren.