Ga naar de inhoud

Op maandag 4 september hebben Woonpartners Midden-Holland en Stichting Huurdersbelangen Regio Hollands-Midden hun samenwerking onderstreept door middel van een ondertekening. Deze overeenkomst markeert een belangrijke mijlpaal in de samenwerking tussen de twee partijen en bekrachtigt het streven om gezamenlijke doelstellingen in het belang van de bewoners te bereiken.

De overeenkomst is geldig voor de gehele duur van het ondernemingsplan van Woonpartners Midden-Holland, wat  een formaliteit  is gezien de al nauwe samenwerking. Deze overeenkomst biedt de partijen de ruimte om elkaar scherp te houden en de bestaande samenwerkingsbanden nog verder te versterken.

Merlien Welzijn: ‘Hoewel het overleg tussen huurders en verhuurders al formeel is geregeld in de wet, geloven wij sterk in de kracht van informele afstemming en het vermogen om elkaar te vinden. Het is juist deze informele samenwerking die ons in staat stelt om samen te gaan en te staan voor onze gezamenlijke doelen. Dit brengt ons tot een unieke samenwerkingsvorm, waarin persoonlijke betrokkenheid en wederzijds begrip centraal staan. Om deze reden hebben wij bewust gekozen voor een andere toonzetting in onze samenwerkingsovereenkomst, waarbij juridische passages en "juridische look and feel" tot een minimum zijn beperkt en gewone taal wordt gebruikt. Wij zijn blij en trots op deze manier een relatie te hebben met HRHM en hopen hierin op langere termijn een voorbeeldfunctie in te nemen ten opzichte van collegae in ons werkveld.’

Bij de ondertekening waren enthousiaste leden van de Huurdersbelangenorganisatie aanwezig. Het vrijwilligerswerk dat zij verrichten getuigt van hun serieuze betrokkenheid bij de samenwerking, wat zeer gewaardeerd wordt.

Stichting Huurdersbelangen Regio Hollands-Midden: ‘De Stichting Huurdersbelangen Regio Hollands-Midden (HRHM) spreekt hun waardering uit voor de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst. Deze gebeurtenis markeert inderdaad een belangrijke mijlpaal in onze samenwerking en benadrukt ons gezamenlijke streven om de belangen van huurders te behartigen en te verbeteren. Het benadrukken van informele afstemming en persoonlijke betrokkenheid is een verstandige keuze, en we delen uw geloof in de kracht van deze aanpak. De nadruk op gewone taal in de samenwerkingsovereenkomst weerspiegelt onze wens om de communicatie toegankelijk en begrijpelijk te houden voor alle betrokkenen. We zijn er trots op dat we een unieke samenwerkingsvorm hebben gecreëerd waarin het centraal staat om samen te gaan en te staan voor onze gezamenlijke doelen.

Wij kijken uit naar een vruchtbare samenwerking, maar er blijft een kritische behoefte aan transparantie en verantwoording. Wat zijn de specifieke doelstellingen van deze samenwerking? Hoe zullen de resultaten worden gemeten? En bovenal, hoe zal deze samenwerking daadwerkelijk bijdragen aan het verbeteren van de leefomstandigheden van de huurders in de regio Hollands-Midden? Hiervoor zal HRHM zich blijven inspannen, ook met deze samenwerkingsovereenkomst in de hand. Samen kunnen we een voorbeeld stellen voor anderen in ons werkveld en de belangen van de huurders op de best mogelijke manier behartigen.’