Ga naar de inhoud

Dit jaar neemt Geert Boevink afscheid als voorzitter van de huurderskoepel Huurdersbelangen Regio Holland-Midden (HRHM). We kijken samen terug op de 6 jaren dat hij voorzitter was. Dit is een ingekorte versie van het interview, de volledige versie is hier te vinden.

 

Wat zijn jouw drijfveren als bestuurder?

“Mensen en belangen behartigen. Ik hou ervan om mensen te activeren, om ze te motiveren om in actie te komen en hun talenten te benutten. Daarbij zoom ik graag in op de vraag: ‘wat wil je graag?’ dan maakt onzekerheid die iedereen wel voelt niet zoveel uit. Als je maar een droom hebt. Als je je belangen goed kunt verwoorden met goede argumenten kom je een heel eind.”

 

Hoe ga je om met de tegengestelde belangen van de huurders enerzijds en de belangen van Woonpartners MH anderzijds?

“De ene huurder is de andere niet. Je moet snel kunnen schakelen. Er zijn huurders die heel direct zijn en primair reageren, je hebt huurders die zich vooral op het eigen huis concentreren en je hebt huurders die een bredere blik hebben. Op de hele wijk bijvoorbeeld. Je moet begrip hebben voor alle verschillen en de ervaring om met die verschillen om te gaan. Soms trek ik samen met een woonconsulent op naar huurders. Om oplossingen voor eventuele problemen bij huurders te begeleiden. Dan zie ik mezelf als een intermediair.”

 

Hoe heb je de samenwerking ervaren met Woonpartners Midden-Holland?

“We hebben elkaar goed leren kennen. De samenwerking is goed. Dat zal ik ook wel gaan missen. Ik kan genieten van open vergaderingen die concrete resultaten opleveren. Zoals gezegd heb ik altijd intermediair willen zijn, maar wel gericht op oplossingen en vooruitgang.”