Ga naar de inhoud
2019 Zuidplas Zevenhuizen Zuid | Beneden-bovenwoningen (1)

Nieuwbouw

Appartementen

In het Koningskwartier zijn 60 beneden-bovenwoningen gebouwd door aannemer Van Wijnen Stolwijk.

 

Projectinformatie

In de gemeente Zuidplas, ten zuidoosten van Zevenhuizen is de afgelopen jaren de nieuwe woonwijk Koningskwartier ontstaan. De wijk wordt ontwikkeld door een samenwerkingsverband tussen gemeente Zuidplas, Thunnissen Ontwikkeling BV, GOM Zuidplaspolder CV en Synchroon. In het eerst deelplan van de wijk heeft Woonpartners 21 huurwoningen, verdeeld over drie 3 blokken, aan de Hofdames gerealiseerd.

In de tweede fase zijn 60 beneden-bovenwoningen gebouwd: 5 blokken van ieder 12 woningen, verdeeld over twee lagen. Deze beneden-bovenwoningen zijn gelegen aan de Prins Willem Alexanderlaan.

Het Koningskwartier te Zevenhuizen heeft een goede ontsluiting met de auto via de A20 richting Rotterdam en Utrecht en de A12 naar Den Haag en Utrecht. 

 

Woninginformatie

De beneden- en bovenwoningen zijn gerealiseerd voor verschillende doelgroepen. De woningen zijn geschikt voor 1 à 2 personen. Alle woningen zijn voorzien van vloerverwarming, PKVW (politiekeurmerk veilig wonen) gecertificeerd hang- en sluitwerk en zonnepanelen met individuele bemetering. De woningen hebben geen gasaansluiting in de keuken, er wordt elektrisch gekookt. De benedenwoningen beschiken over een tuin met houten berging met aan de achterzijde een gaashek met hedera.

De bovenwoningen zijn bedoeld voor starters en worden ontsloten met een extra brede galerij op de eerste verdieping aan de voorzijde van het blok. De galerij is tevens de buitenruimte voor deze woning. De eerste woonlaag betreft de woonkamer met open keuken; op de zolderverdieping bevinden zich de slaapkamer en de badkamer.

 

Planning

De bouw is in de zomer van 2018 gestart. De woningen zijn in het voorjaar van 2019 opgeleverd en allemaal verhuurd. De woningen die in de toekomst beschikbaar komen, worden via WoningNet aangeboden.

Details

Aantal woningen 60
Status Verhuurd