Ga naar de inhoud
Senior HR adviseur

Welke uitdaging hebben wij voor je?

Weet jij wat wij nodig hebben in de doorontwikkeling van onze organisatie? Adviseer jij graag (on)gevraagd jouw leidinggevenden en onze directeur-bestuurder over personeels- en organisatievraagstukken? Dan verwelkomen wij jou graag. Voor onze organisatie zoeken wij een Senior adviseur HRM voor de afdeling Bedrijfsvoering.

In de functie van Senior adviseur HRM krijg jij een cruciale rol in de ontwikkeling van het personeelsbestand, maar ook in de ontwikkeling van onze organisatie. Het succes van onze organisatie wordt mede mogelijk gemaakt door onze medewerkers. Dat weet jij als HRM adviseur als geen ander. De ontwikkeling van onze medewerkers en het aantrekken en het binden van (nieuwe) medewerkers is dan ook cruciaal om onze organisatiedoelen te realiseren. Dit vraagt ons om een duidelijke visie en strategie te ontwikkelen voor het P&O-beleid. Ga jij die uitdaging aan?

Ben jij een stevige businesspartner, heb jij een duidelijke visie en krijg jij anderen mee vanuit jouw kennis, ervaring en enthousiasme? Dan komen wij graag met jou in contact! Vertel ons jouw aanpak.

 

Wat ga je doen?

In onze organisatie zijn adviseurs van onschatbare waarde in de totstandkoming, implementatie en de controle van het organisatie brede beleid. In jouw geval op het terrein van HRM. Jij vertaalt het strategische organisatiebeleid en de externe (wettelijke) ontwikkelingen naar voorstellen voor het HRM beleid. Op basis van het vastgesteld HRM beleid ontwikkel en implementeer jij de juiste P&O- instrumenten en -activiteiten voor de organisatie. Het omvat een breed scala aan P&O-activiteiten die gericht zijn in het aantrekken, behouden, ontwikkelen en motiveren van onze medewerkers om zo de strategische doelen van onze organisatie te ondersteunen.

De focus in deze functie is tweeledig:

Enerzijds richt je je op de ontwikkeling van ons gehele medewerkersbestand zowel op kwantitatief als kwalitatief vlak. Kwantitatief: het doel is om in-control te blijven’ op het totaal van de arbeidscapaciteit en het loonkostenbudget. En kwalitatief: je draagt de zorg voor een inclusief, divers, vitaal, professioneel en duurzaam inzetbaar medewerkersbestand. Hoe zorgen we ervoor dat kennis en kunde goed gewaarborgd is én blijft? Hoe zorgen we voor een personeelsbestand dat meebeweegt en groeit met de veranderingen die we als organisatie meemaken.

Anderzijds draag je bij aan de Organisatieontwikkeling. Dit doe je met een brede blik. Want er komen uitdagingen waaronder de omvorming naar een meer proces- en functioneel ingerichte organisatie. Dit vraagt om bepaalde kwaliteiten van onze medewerkers dan voorheen. Voor de directe/korte termijn hebben we nog stappen te zetten. Kom jij met ons mee bouwen en maak jij onze organisatie klaar voor de toekomst?

Wie ben jij?

Wij zoeken een deskundige en ervaren adviseur, een verbinder en iemand die oplossings- en resultaatgericht kan werken. Je bent een generalist op HRM-gebied en op de hoogte van de nieuwste wet- en regelgeving. De collega's kunnen leren van jouw kennis van HRM, organisatie- en veranderingsprocessen. Jij bent een échte strateeg en tacticus en weet precies wat nodig is voor het realiseren van een fijne werkomgeving en een krachtig leerklimaat. Je bent toegankelijk en een fijne kennis- en sparringpartner voor het bestuur, leidinggevende en jouw collega’s. Jij hebt de kennis en ruime ervaring en daar houden zij zich aan vast. Vanuit eigen initiatief, vertrouwen, jouw persoonlijkheid en ervaring weet jij iedereen mee te nemen in jouw visie en (nieuwe) inzichten. 

Om succesvol in deze functie te zijn, vragen wij minimaal een afgeronde hbo-opleiding, bij voorkeur in de richting van bijvoorbeeld HRM of Personeel & Organisatie. Je hebt meer dan 5 jaar ervaring in het domein van P&O, kennis van verandermanagement en ervaring met het ontwikkelen van een beleid en daaraan gekoppeld het vertalen naar concrete activiteiten, ten behoeve van het realiseren van doelstellingen. Herken jij jezelf in bovenstaande omschrijving? Dan hebben wij een mooi aanbod voor jou.

 

Wat bieden wij jou?

 • Een strategische rol waarin jij veel vrijheid krijgt om deze verder vorm te geven;
 • Een adviserende functie (2e lijn) mede in het kader van verandermanagement (leading change), proces- en prestatiegericht. Er is geen betere plek om je kennis op dit onderwerp ten uitvoering te brengen;
 • Een belangrijke rol in de organisatieontwikkeling naar talentontwikkeling;
 • Bij 36 uur een bruto maandsalaris tussen de €4.367 en €5.903, - (salarisschaal K, cao Woondiensten)
 • Een jaarcontract met de intentie om een langdurige samenwerking aan te gaan;
 • Goede pensioenregeling;
 • Veel aandacht voor leren en ontwikkelen met een individueel loopbaan ontwikkelbudget;
 • Aandacht voor jouw vitaliteit;
 • Goede reiskostenvergoeding;
 • Telefoon en laptop;
 • Een actieve personeelsvereniging;

 

Over Woonpartners Midden-Holland

Woonpartners Midden-Holland is een middelgrote woningcorporatie met woningbezit in de gemeenten Alphen aan den Rijn, Gouda, Waddinxveen en Zuidplas. De organisatie is volop in ontwikkeling! We hebben in 2022 een nieuw ondernemingsplan vastgesteld. Transparantie, eigenaarschap en probleemoplossend vermogen vinden we belangrijk. Ons inrichtingsplan is afgerond, we werken nu vanuit drie afdelingen (wonen, vastgoed en bedrijfsvoering). In de komende periode ontwikkelen wij ons verder als moderne, lerende organisatie waarin we vanuit vertrouwen samenwerken voor onze klanten.

Klik hier voor een kort filmpje over het nieuwe ondernemingsplan van Woonpartners Midden-Holland.

Hoe kun je reageren?

Ben je enthousiast geworden? Dan nodigen wij je van harte uit om op deze vacature te reageren. Neem contact op met Luca Romano of Lisanne Hillen, bel naar 088-555 09 32 of mail naar vacature@woonpartners-mh.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.