Groot onderhoud F.W. Reitzstraat en IJssellaan

Na grondig onderzoek is het noodzakelijk de fundering van 100 woningen uit 1920 in de wijk Kort Haarlem aan te pakken.

Alle bewoners zijn inmiddels op de hoogte gebracht van het project. Naast de fundering worden ook andere zaken aangepakt bij de woningen aan de F.W. Reitzstraat en IJssellaan.

Werkzaamheden
De fundering wordt via een ‘tafel-constructie’ hersteld. Met deze constructie wordt om-en-om de fundering hersteld, de tussenliggende woningen leunen als het ware op de woningen ernaast. Daarmee zijn alle woningen weer veilig en kunnen ze niet verzakken. Ook is er aandacht voor brandveiligheid, schilderwerk, herstel van metselwerk en worden de dakpannen vervangen. De bewoners krijgen daarnaast een nieuwe badkamer, keuken en toilet. Ook de bergingen worden vervangen. In totaal worden ruim 22 herstelwerkzaamheden uitgevoerd.

Duurzaamheid
De woningen worden grondig aangepakt. De woningen hebben in huidige staat een energielabel F. Tijdens het onderhoud isoleren we de woningen opnieuw, krijgen de bewoners mechanische ventilatie en worden er zonnepanelen (pv-panelen) op het dak geplaatst. Na het onderhoud krijgen de woningen een energielabel A.

Resultaat Gericht Samenwerken (RGS)
Smits Vastgoedzorg uit Rotterdam gaat de werkzaamheden uitvoeren. Smits Vastgoedzorg heeft ook voor een groot deel de onderzoeken vooraf uitgevoerd. Zij kennen de woningen en omgeving dus al goed. Woonpartners heeft goede ervaringen met Smits Vastgoedzorg als onderhoudspartij. Zij hebben veel ervaring met het uitvoeren van onderhoudsprojecten in bewoonde staat. Bij dit project werken we volgens de RGS-methodiek. Woonpartners omschrijft welke resultaten Smits Vastgoedzorg moet behalen, in plaats van een omschrijving van werkzaamheden te geven (zoals bij traditionele samenwerking). Ook verzorgt Smits Vastgoedzorg de bewonersbegeleiding tijdens het project.

Planning
De afgelopen periode is al veel contact geweest met de bewonerscommissie RIJP (BC RIJP). De details van het project worden vanaf juni 2020 verder uitgewerkt. Er is regelmatig overleg met de BC over de voortgang. Half juli 2020 organiseert Woonpartners samen met Smits Vastgoedzorg een informatiebijeenkomst voor de bewoners. De plannen zoals op dinsdag 16 juni 2020 met de BC en HRHM besproken, worden dan nogmaals uitgelegd. Ook is er ruimte voor het stellen van vragen.

Plaats

Gouda

Complexnummer

775

Complexnaam

F.W. Reitzstraat e.o.

Status van project

in voorbereiding

Woningtype

eengezinswoningen

Aantal woningen

100

Aannemer bouwkundig

Smits Vastgoedzorg BV

Oplevering

3e kwartaal 2021

Start onderhoud

3e/4e kwartaal 2022