Gouda Oost - Middengebied

Wonen in een heerlijke rustige omgeving tussen groen en water.

Wonen in een heerlijke rustige omgeving tussen groen en water.

Het Middengebied is de Verzetsheldenbuurt rondom de De Rijkestraat. Woonpartners wil hier een kleinschalig gebouw met circa 20 huurappartementen en 20 eengezinswoningen bouwen.

De woningen aan de westzijde kijken uit op het Anne Frankpark wat nu aangelegd wordt. Aan de oostzijde bestaat het uitzicht op het fraaie bestaande groen en water. In het binnengebied zijn groenperken en parkeerplaatsen voorzien. Spelen kan overdag op het binnengebied en in de speeltuin in het Anne Frankplantsoen.

 

Stand van zaken

De Voormalige Anne Frankschool en C1000 zijn gesloopt. Er is een stedenbouwkundig plan gemaakt en 6 juli 2016 is het bestemmingsplan voor dit gebied vastgesteld. Om het volledige plan te kunnen realiseren worden de laatste maisonnette woningen en winkelpanden aan de De Rijkestraat actief aangekocht. De onteigeningsprocedure bij de Kroon is gelopen. De gesprekken met de laatste twee eigenaren vinden nu plaats. 

Dit najaar wordt het oostelijke deel van het plan voorbelast, opdat straks na de bouw van de woningen nagenoeg geen zettingen meer plaatsvinden.

 

Plaats

Gouda

Complexnummer

653

Complexnaam

Middengebied

Status van project

Ontwikkeling

Type project

Nieuwbouw

Woningtype

Eengezinswoningen en appartementen

Aantal woningen

Circa 20 eengezinswoningen (huur) en 20 appartementen (huur)

Stedenbouwkundige

One Architecture

Landschapsarchitect

Arcadis Nederland

Adviseur civiele techniek

Arcadis Nederland

Start bouwrijp maken

2018

Start bouw

2020

Oplevering

2021