Gouda Oost - Algemene gebiedsontwikkeling

Gouda Oost wordt een prachtige en vooral groene wijk met goede voorzieningen voor wonen, werken, spelen en recreëren. Het is onze ambitie om een woningaanbod te realiseren die een aanvulling is op de bestaande voorraad met zowel appartementen als eengezinswoningen. We willen namelijk een doorstroming op gang brengen om ervoor te zorgen dat iedereen, jong en oud, starter- en doorstromer, huurder en koper in deze mooie wijk kan blijven wonen.

Om prettig te wonen zijn leefbaarheid en levendigheid ontzettend belangrijk. Wat er nodig is bepalen we op basis van de bestaande woonvisies, eigen onderzoek en vooral door te praten met de verschillende partijen die in de wijk actief zijn. Denk hierbij aan het wijkteam, makelaars, adviseurs en niet te vergeten de bewoners en gebruikers van de wijk. Naast een ruim opgezet park met verschillende functies zijn er tussen de woningen pleintjes bedacht met speelruimte voor de kleinere kinderen. Kortom, Gouda Oost wordt een wijk waar men prettig kan wonen met voorzieningen als scholen, kinderopvang, zorgfuncties, apotheek, supermarkten en buurtwinkels.

Park

Medio april/ mei 2017 zijn de bewoners benaderd om hun gedachten over de invulling van het park met Woonpartners en met de gemeente te delen.

Deze participatieronde heeft tien concept-ideeën opgeleverd. Deze concept-ideeën zijn tijdens de informatiebijeenkomst van 23 mei jl. voorgelegd en door het plakken van stickers beoordeeld door belangstellenden uit de buurt. Vijf ideeen hebben de meeste stemmen gekregen:

  • Relaxen in het groen

  • De fantasierijke speelplaats

  • Bewegen

  • Vissen

  • Bordspel

In de bijlage ‘Verslaglegging Participatie Invulling Park’ kunt u een en ander teruglezen.

 

Hier vindt u een overzicht van het voorlopig programma voor Gouda Oost.

In Gouda Oost wordt nog altijd volop gesloopt. Een groot deel van het Zuidelijk Stempel West is ondertussen afgebroken en bebouwd, Ook voor het Zuidelijk Stempel Oost zijn er plannen en zijn er 3 flats gesloopt. Ook in de rest van de wijk zullen nog flats verdwijnen. Woonpartners beseft dat dit geen prettige periode is voor de bewoners en doet er alles aan om het zo soepel mogelijk te laten verlopen, met voldoende aandacht voor de leefbaarheid.

Ondertussen zijn we hard bezig met het uitwerken van de bouwplannen. Nieuwbouw ontwikkelen waar mensen blij van worden, dat staat voorop!

Wilt u meer specifieke informatie over een van de deelgebieden, kijk dan bij een van de onderstaande projecten:

ZSW eengezinswoningen en appartementen

ZSW woontoren

ZSO – fase 1

Middengebied

Leo Vromantoren

Oostvogel en Van Heuven Goedhartsingel

Plaats

Gouda

Complexnaam

Gouda Oost Gebiedsontwikkeling

Status van project

Ontwikkeling

Type project

Nieuwbouw

Woningtype

Eengezinswoningen, appartementen en openbare ruimte

Stedenbouwkundige

One Architecture

Landschapsarchitect

Lodewijk Baljon en Arcadis Nederland

Adviseur civiele techniek

Arcadis Nederland