Park Triangel - Algemene gebiedsontwikkeling

Deze nieuwe wijk in Waddinxveen bestaat uit verschillende deelgebieden. Een overzicht staat hier.

De nieuwste wijk van Waddinxveen

Begin 2014 is gestart met de bouw van de woningen in de Rietkraag in Park Triangel. Dit is de nieuwste wijk in Waddinxveen. 
Park Triangel wordt in fases gerealiseerd. Dit wordt een wijk met een park, speelplekken voor kinderen en een grote diversiteit aan woningen. Het centrum van Waddinxveen ligt om de hoek. Kortom, een prima locatie om rustig te wonen met alle voorzieningen binnen handbereik.

De wijk dankt zijn naam aan de vorm van het gebied: Triangel (driehoek). De nieuwe wijk ligt binnen Waddinxveen in de driehoek Beijerincklaan, Zuidelijke Rondweg en het spoor.

Hier vindt u een Gebiedsoverzicht.

Breed aanbod
Gemeente Waddinxveen en BPD (Bouwfonds Project Development) ontwikkelen de wijk. Beide partijen hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend en CV Park Triangel opgericht.

Park Triangel beslaat een oppervlakte van 100 hectare. Binnen het gebied komt een breed aanbod van koop- en huurwoningen in diverse prijsklassen. Verder is er ruimte voor maatschappelijke voorzieningen en komt er een park. In de zuidoostpunt van Park Triangel is drie hectare gereserveerd voor kantoren en bedrijven.

Tuindorpen
De architectuur in Park Triangel is geïnspireerd op de tuindorpen die we in Nederland kennen. Tuindorpen worden gekenmerkt door een typisch dorps karakter, in een groene omgeving. Park Triangel krijgt een grote diversiteit aan woningen zodat er voor iedereen een geschikte woning te vinden is.

Projecten Woonpartners

In Park Triangel komen 9 “buurtjes”. Elke buurt heeft een eigen sfeer en kwaliteiten. In verschillende buurten staan sociale huurwoningen en -appartementen van Woonpartners.

In de wijk Parkzoom zijn in 2018 18 sociale huurwoningen en 4 woonwagenwoningen opgeleverd. Tevens zijn aan de rand van de wijk Parksingel -aan de Dreef- 6 appartementen, 15 woningen en 4 woonwagenwoningen opgeleverd.

In 2020 is het Project Stationspark gerealiseerd. Naast het treinstation Triangel Waddinxveen staan twee complexen met in totaal 54 tweekamerappartementen voor 1- en 2 persoons huishoudens.

In het buurtje Parkhoven wordt in 2020 een appartementencomplex in Engelse landhuisstijl gebouwd met 28 twee- en driekamerhuurappartementen.


 

Plaats

Waddinxveen

Complexnummer

140

Complexnaam

Park Triangel (Algemeen)

Status van project

Ontwikkeling

Type project

Nieuwbouw

Woningtype

Eengezinswoningen en appartementen

Aantal woningen

Ca. 200 huur- en 200 koopwoningen voor Woonpartners, van in totaal circa 2.700 woningen

Stedenbouwkundige

Bureau B+B Stedebouw en landschapsarchitectuur uit Amsterdam