h. Gouda - Middenwillens fase III: 24 starterswoningen

Middenwillens is een groene, waterrijke wijk aan de rand van Gouda met in de directe omgeving veel natuur als het Goudse Hout, het Steinse Groen en de Reeuwijkse Plassen. De wijk Middenwillens karakteriseert zich door de jaren dertig uitstraling van de vorige eeuw. Woonpartners Midden-Holland realiseert hier 24 tweekamer appartementen.

De 24 appartementen zijn verdeeld over drie bouwlagen en zijn als volgt verdeeld:

  • 8 benedenwoningen met eigen terras, die is voorzien van een haag

  • 8 woningen op de 1e verdieping

  • 8 woningen op de 2e verdieping

De woningen hebben een gebruiksoppervlakte van 46 m² en 49 m². De woning beschikt over één slaapkamer, een woonkamer met open keuken die voorzien is van een aansluitpunt voor elektrisch koken en een motorloze afzuigkap, badkamer met een hangend toilet en een inpandige berging met opstelplaats voor de wasmachine/-droger.

Alle woningen zijn voorzien van vloerverwarming, PKVW gecertificeerd hang- en sluitwerk en hebben een eigen berging in de gemeenschappelijke binnentuin. De verwarming en warm tapwater wordt verzorgd door een gasgestookte cv-ketel. Op het dak zijn 30 zonnepanelen aangebracht, waarvan 24 zonnepanelen voor de woningen (1 per woning) en 6 zonnepanelen voor de algemene verlichting bedoeld zijn. 

De gezamenlijke binnentuin van 530 m² is een afgesloten tuin t.b.v. alle huurders.

Het complex is gelegen aan de rand van de wijk Goverwelle met het station en winkelcentrum Goverwelle op loopafstand. De binnenstad van Gouda is middels openbaar vervoer bereikbaar en ligt op ca. 10/15 fietsminuten afstand.

Sportvelden zijn op de Sportlaan aanwezig en een manege is gelegen in het Goudse Hout.

Toewijzingscriteria:

De woningen zijn geschikt voor 1 á 2 persoon huishoudens in de leeftijd van 18 t/m 28 jaar. 6 woningen worden toegewezen aan jongeren t/m 22 jaar. De overige 6 woningen worden toegewezen aan jongeren van 23 t/m 28 jaar. De overige 12 woningen worden toegewezen aan kandidaten met een maatschappelijke sleutelfunctie. Voor alle woningen moeten de kandidaten zich inschrijven via WoningNet.

Loting:

12 woningen worden toewezen via loting. Bij sluiting van de advertentie is de positie op WoningNet een voorlopige positie. Hier kunt u geen rechten aan ontlenen.

Maatschappelijke sleutelfunctie:

12 woningen worden toegewezen aan kandidaten met een sleutelfunctie en dienen de volgende aanstelling te hebben bij hun organisatie:

a. een vaste aanstelling voor onbepaalde tijd;
b. een aanstelling voor de duur van tenminste een jaar met zicht op een vaste aanstelling;
c. een aanstelling leerling in opleiding met zicht op aanstelling na de opleiding van tenminste een jaar;
d. een intentieverklaring van de werkgever waarin wordt bevestigd dat een contract binnen een termijn van maximaal twee maanden overeengekomen zal worden;
e. een aanstelling minimaal voor 0,5 fte.

De kandidaten met een sleutelfunctie worden verdeeld in twee categorieën:
    1. Kandidaten die alleen beschikken over woonruimte gelegen buiten een straal van 10 kilometer van de plaats van tewerkstelling, waarbij na verhuizing de reisafstand tussen woning en plaats van tewerkstelling tenminste 5 kilometer wordt bekort.

    2. Kandidaten die wonen binnen een straal van 10 km van de plaats van tewerkstelling, maar niet beschikken over eigen zelfstandige woonruimte. Waarbij inwoning bij ouders of kamerbewoning niet worden beschouwd als vormen van zelfstandige woonruimte.

Categorie 1 heeft voorrang op categorie 2 en gaat op hoogte van leeftijd.

 

Motivatieformulier

Kandidaten met een sleutelfunctie dienen bij interesse op de advertentie via WoningNet te reageren en daarnaast een motivatie in te vullen. Dit motivatieformulier is hier beschikbaar.

Het aanbod voor een woning is eenmalig, er wordt per kandidaat slechts één keer bemiddeld. Bij weigering van de woning, bij onvoldoende motivatie of als er niet aan de eisen wordt voldaan, volgt er geen nieuwe bemiddeling.

   

De woningen worden toegewezen met korting op de huurprijs. De korting is afhankelijk van de leeftijd en vervalt als de leeftijd van 29 jaar is bereikt. Zie hiervoor de bijlage van het huurprijsoverzicht.

 

Plattegronden:

 

Huurprijzen:

  • De huurprijs per woningtype vindt u hier.

 

Technische omschrijving:

  • De technische omschrijving kunt u in dit document teruglezen.

 

Complex overzicht:

 

Planning:

Volgens planning worden de woningen medio juli 2019 opgeleverd.

 

 

Plaats

Gouda

Complexnummer

744

Status van project

start verhuur

Woningtype

startersappartementen

Aantal woningen

24

Architect

Venster Architecten

Start bouwrijp maken

4de kwartaal 2017

Start woonrijp maken

Eind 2018/begin 2019

Start bouw

3de kwartaal 2018

Oplevering

prognose half juli 2019