Nieuwerkerk ad IJssel - Esse Zoom

Nul-op-de-meter-eengezinswoningen

Er komen 60 woningen verdeeld in 8 rijen. De tussenwoningen zijn identiek, de hoekwoningen hebben dezelde plattegrond, maar hebben extra ramen. Een deel van de sociale huurwoningen worden verhuurd via Stichting de Hoop ggz: 9 woningen van blok Q en één woning in blok P. Meer kunt u hierover lezen in de flyer voor omwonenden. Op 18 december 2019 was er een bijeenkomst voor omwonenden en in januari 2020 komt er een bewonersbijeenkomst voor belangstellenden.

Alle woningen hebben een voor- en achtertuin met een berging. De grootte van de woningen is 95 vierkante meter in gebruiksoppervlakte en verdeeld over 2 woonlagen en een kap op de 2e etage. Er zijn 3 slaapkamers. De woningen zijn geschikt voor gezinnen.

De energiebronnen voor de woningen bestaan uit een individuele bodem warmtepomp, een warmteterugwinunit, een douche WTW en zonnepanelen.

Locatie

Esse Zoom ligt aan de zuidwestkant van Nieuwerkerk aan den IJssel en is verdeeld in buurtjes. Het deelgebied 'Esse Zoom Laag' waar de woningen van Woonpartners gesitueerd zijn, ligt aan de Bermweg, die parallel loopt aan de Ringvaart tussen Capelle aan den IJssel en Nieuwerkerk aan den IJssel.

In de wijk komen ongeveer 550 grondgebonden woningen. Deelgebied 'Esse Zoom Laag' heeft, als overgangsgebied tussen stedelijk en open landschap, een landelijke sfeer door de ruime en gevarieerde planopzet geënt op het slagenlandschap met korte blokken, veel water in de vorm van bestaande (verbrede) watergangen en groenstructuren.

Omgeving

Esse Zoom vlakbij ligt de Zevenhuizerplas. Winkels, sportvoorzieningen en recreatie zijn allemaal in de directe omgeving en wandelend of per fiets te bereiken. Door de nabijheid van de A20 en A16 zijn de ontsluitingsmogelijkheden met de auto goed. 

De 60 eengezinswoningen vormen samen met de 56 beleggershuurwoningen het sluitstuk van project Esse Zoom. De overige woningen in Esse Zoom zijn woningen in de koopsector.

Interesse

Heeft u interesse in dit project? Vul dan hier het interesseformulier in. Zodra wij starten met de verhuur, wordt u hiervan per mail op de hoogte gebracht.

Plaats

Zuidplas

Complexnummer

491

Complexnaam

Esse Zoom

Status van project

in voorbereiding

Aantal woningen

60 sociale eengezinswoningen

Start bouwrijp maken

januari 2019

Start bouw

september 2019

Oplevering

Q2 2020