Park Triangel - Stationspark - 54 appartementen

In deelgebied Stationspark worden 54 sociale huurappartementen gebouwd.

Park Triangel bestaat uit meerdere deelgebieden waaronder Stationspark welk ten noorden van het nieuwe stationshalte Waddinxveen Triangel ligt. 

Het station, met een fietsaansluiting onder het spoor door naar het bedrijventerrein Coenecoop, is 15 februari 2018 geopend. Sindsdien stopt er een trein die naar Gouda of Alphen aan de Rijn rijdt. Dit is dus de entree van de wijk vanuit de Coenecoop per fiets maar ook per trein. Voor de treinhalte is een stationsplein gerealiseerd met fietsenstallingen en een kiss-en-ride zone voor de auto’s.

Door heel Park Triangel zie je elementen van de Engelse cottagestijl terug. De landelijke stijl past minder goed bij deze locatie naast het station. Het Stationspark is stedelijker. Door de aanwezigheid van het spoor, het station en andere bedrijvigheid heeft het gebied iets industrieels. En dat was de inspiratiebron voor de Stedenbouwkundige opzet en architectuur.

Op deze plek ontwikkelt woonpartners 54 sociale appartementen verdeelt over 2 gebouwen. De 2 kamer appartementen zijn bedoelt voor 1 en 2 persoonshuishoudens in de betaalbare huursector. De appartementen op de begane grond (52m2) hebben een tuin en externe berging. De appartementen op de verdieping (48m2) hebben een balkon op het westen.

De appartementen worden gebouwd door van Wijnen Stolwijk. Start december 2018, oplevering 2020.

Interesse?
Heeft u interesse in dit project? Vul dan het interesseformulier in.  Zodra wij starten met de verhuur, wordt u hiervan per mail op de hoogte gebracht.

Plaats

Waddinxveen

Complexnummer

145

Complexnaam

Stationspark, Park Triangel

Status van project

Voorbereiding

Type project

Nieuwbouw

Woningtype

Appartementen

Aantal woningen

54

Architect

SVP Architectuur en Stedenbouw

Start bouw

2018

Oplevering

2020