Zevenhuizen Zuid 21 sociale eengezinswoningen

In Zevenhuizen-Zuid worden de eerste 21 sociale huurwoningen gebouwd in project Koningskwartier.

Verhuur

Alle woningen zijn verhuurd. U kunt dus niet meer reageren op deze woningen.

 

Meer informatie over de woningen vindt u in de Technische omschrijving .

Hier vindt u de huurprijzen per bouwnummer.

Op de situatietekening ziet u hoe de verschillende bouwnummers liggen.

Hier vindt u de plattegronden van de verschillende woningtypes: 

Project en woning

In Zevenhuizen-Zuid worden als onderdeel van een nieuwe wijk genaamd 'Koningskwartier' 21 sociale eengezinswoningen gerealiseerd. De woningen zijn verdeeld in 3 blokken van elk 7 woningen.
De 21 sociale huurwoningen hebben een grootte van ongeveer 105 m² GBO en hebben een breedte van 5,1 meter. Naast een woonkamer/keuken op de begane grond zijn op de verdieping 3 slaapkamers aanwezig. Alle woningen zijn voorzien van zonnepanelen en PKVW. Ook hebben alle woningen een achtertuin met berging die is voorzien van elektra.

Bereikbaarheid

Op zo’n tien minuten loopafstand van hartje Zevenhuizen komt deze prachtige dorpsuitbreiding. Zevenhuizen-Zuid, een nieuwe wijk in een dorp waar alle voorzieningen al aanwezig zijn. Zevenhuizen-Zuid ligt centraal in de Randstad. De uitvalswegen richting de grote steden als Zoetermeer, Utrecht, Den Haag en Rotterdam zijn uitstekend bereikbaar. Via de Zuidplasweg rijdt u met de auto zo de N219 op die direct aansluit op de A12.

Omgeving

Met de komst van Zevenhuizen-Zuid krijgt het gebied vlak bij de Noordelijke Dwarsweg en de Knibbelweg een heel andere uitstraling. Nu wordt het beeld nog bepaald door kassen; straks ziet u vooral veel groen, mooie woningen en tal van speelplekken. De klassieke jarendertigarchitectuur en speelse opzet met pleintjes zorgt ervoor dat Zevenhuizen-Zuid een dorpse uitstraling krijgt, die naadloos aansluit bij het bestaande dorp.

Straatbeeld

De parkeerplaatsen zijn ingepakt met groen en zorgen ervoor dat het straatbeeld niet gedomineerd wordt door geparkeerde auto’s. Alle ruimte voor groen!

In de komende 15 á 20 jaar worden er in het totale plan zo’n 1.200 nieuwe woningen in allerlei verschillende woningtypen gerealiseerd. Dat gebeurt gefaseerd buurtje voor buurtje.

 

Plaats

Zuidplas

Complexnummer

420

Complexnaam

Nieuwbouw Zevenhuizen-Zuid

Status van project

Nieuwbouw in ontwikkeling

Type project

Nieuwbouw

Woningtype

Grondgebonden eengezinswoning

Aantal woningen

21

Aannemer bouwkundig

Thunnissen BV, Heemstede

Start bouw

4e kwartaal 2016

Oplevering

3e kwartaal 2017