Gouda Oost - Leo Vroman toren

Woonpartners Midden-Holland heeft een woontoren van 39 appartementen en 55 parkeerplaatsen gerealiseerd.

Alle woningen zijn verhuurd.

De Leo Vroman toren is een onderdeel van de herontwikkeling van Gouda Oost. Het complex is gelegen aan de Sportlaan. In totaal zijn hier 39 appartementen gebouwd: 20 appartementen in de sociale sector en 19 appartementen in de vrije sector. Allen met bijbehorende parkeerplaatsen. Tevens zijn er in de wijk voorzieningen gerealiseerd zoals winkels/ supermarkten. Er komt ook nog een park. In de wijk zijn reeds scholen en andere maatschappelijke voorzieningen aanwezig.

De naam van de woontoren is met toestemming van de familie en de Vroman Foundation, de Leo Vroman toren genoemd. Directeur-bestuurder René Mascini van Woonpartners: “We zijn bijzonder trots en vereerd dat we van de familie van Leo Vroman toestemming hebben gekregen voor de naamgeving van de woontoren. Het is met de tekeningen van Leo Vroman in de balkonhekken en de gevel een bijzonder fraai ontwerp geworden van 01-10 Architecten.”

Inspiratie voor ontwerp

In het ontwerp van de woontoren zijn duidelijke accenten gelegd waarbij als inspiratiebron het werk van Leo Vroman is gebruikt. De gesloten plinten aan de Oostzijde en de glazen hekwerken langs de balkons worden met een grafisch motief gedecodeerd. Hier is gekozen voor computertekeningen van Leo Vroman. Voor de betonnen gevel in de plint is gekozen voor ‘oktober 09’ en ‘09D’. Voor de glazen hekwerken langs de balkons is een print gemaakt op basis van de ‘Sunken Leaves’.

Wilt u een impressie van de woontoren en van de locatie  'Groene wijk aan de dijk', dan kunt u het animatiefilmpje bekijken via onze youtubepagina.

Met de 360 graden foto vanaf het dak van de toren krijgt u een beeld van de omgeving: in het zuiden kijkt u over de polder van de Krimpenerwaard, in het westen kunt u tot voorbij het historisch stadshart van Gouda kijken, in het oosten voorbij de sportvelden ligt de wijk Goverwelle en in het noorden kijkt u naar de spoorlijn Gouda-Utrecht.

Woonomgeving:

  • Centraal in ‘t Groene Hart

  • Via de nabijgelegen A12 of de regionale wegen snel in Den Haag, Leiden, Utrecht of Rotterdam

  • Fietsafstand van historisch centrum van Gouda

  • Vlakbij treinstation Goverwelle

  • Vlakbij winkelcentrum Goverwelle

  • In de nabijheid van scholen en sportfaciliteiten

  • Vlakbij 2 grote supermarkten

 

Plaats

Gouda

Complexnummer

749

Complexnaam

Leo Vroman toren

Status van project

opgeleverd

Type project

Nieuwbouw

Woningtype

Appartementen

Aantal woningen

39 (19 markthuur appartementen en 20 sociale huur appartementen)

Stedenbouwkundige

One Architecture uit Amsterdam

Architect

01-10 Architecten uit Rotterdam

Landschapsarchitect

Lodewijk Baljon Landschapsarchitecten uit Amsterdam

Aannemer bouwkundig

Van Wijnen Stolwijk

Sloop

Gereed