Terug naar het nieuwsoverzicht

Contractondertekening Huis van Hoop Zuidplas

14 juli 2020

Op woensdag 9 juli 2020 ondertekenden De Hoop en Woonpartners Midden-Holland het huurcontract van Huis van Hoop. Wethouder Daan de Haas , directeur stichting De Hoop Jaap de Gruijter en René Mascini directeur-bestuurder Woonpartners waren het met elkaar eens dat er veel gerealiseerd is in een heel korte periode. De sleutels werden symbolisch overhandigd aan Maarten Ouweneel van De Hoop. Vanaf begin augustus gaan de medewerkers aan de slag in de woningen en vanaf medio oktober kunnen de eerste bewoners ontvangen worden.

De bijeenkomst was in besloten setting wegens de coronamaatregelen. De aanwezigen spraken elkaar toe.

 

René Mascini tot Jaap de Gruijter: “Nog maar 7 tot 8 maanden geleden zaten we koffie te drinken en spraken we over het idee hoe we elkaar konden helpen. Corporaties zoeken de verbinding met zorgvoorzieningen. We kijken verder dan alleen maar ‘het verhuren van woningen’ en we zoeken passende woonvormen voor waar het nodig is. Met de steun van de gemeente geeft het een gevoel van verbroedering. We hebben en uitstekende verstandhouding en ik wens Huis van Hoop heel veel succes”.

 

Wethouder Daan De Haas bewonderde de woningen, de toekomstige Huizen van Hoop. “In september 2019 kwamen Woonpartners en De Hoop GGZ met hun idee naar gemeente. Een goed initiatief, wat past bij de gemeente Zuidplas. Het is belangrijk dat iedereen een fijne plek heeft om te wonen, een plek in Zuidplas waar men zich thuis voelt. Vanzelfsprekendheid is het zeker niet, dat bleek ook uit de twijfels en zorgen die tijdens de buurtbewonersbijeenkomsten duidelijk naar voren kwamen. Ik heb goede hoop dat de twijfels en zorgen die nog aanwezig zijn, verdwijnen als de eerste bewoners zich gaan vestigen dit najaar. De gemeente staat nog steeds volledig achter dit mooie initiatief en ik wens De Hoop veel succes en plezier toe. Als de eerste bewoners intrekken in oktober, hoop ik er weer bij te zijn.”

 

Jaap de Gruijter is blij dat hij zijn handtekening kan zetten en had er veel reistijd voor over om de woningen te komen bekijken. “Ik herinner me het moment met René Mascini heel goed. Hij ging niet zomaar akkoord met het idee. Hij bleef doorvragen maar aan het einde van het gesprek kreeg het idee al vorm in het bestaande woningbouwprogramma. Het ís ook goed dat bewoners uit de gemeente worden opgevangen in hun eigen omgeving. Door het hele proces is er vertrouwen gegroeid, is er in oplossingen gedacht en sta je samen sterk. Wij geven bewoners een duwtje in de rug naar een nieuw leven dat ze zelf al voor een groot deel op de rit hebben. Niet iedereen krijgt het leven cadeau. Ik wens Stef Rijkaart als teamleider veel succes met het Huis van Hoop in de gemeente Zuidplas. Dus ik zet met overtuiging deze handtekening”.

 

Maarten Ouweneel van De Hoop ontving de sleutelbos symbolisch en dankte iedereen voor de samenwerking. Onder druk wordt alles vloeibaar, maar het is naar ieders tevredenheid. “We hebben een flinke route met elkaar afgelegd, maar dat was een bijzondere en fijne samenwerking. Ik aanvaard de sleutels in dankbaarheid”.

 

In het project Esse Zoom in de gemeente Nieuwerkerk aan de IJssel bouwt Woonpartners 60 sociale huurwoningen. Tien woningen worden aan Stichting de Hoop verhuurd. De 50 andere eengezinswoningen zijn bijna allemaal verhuurd en nog voor de zomer krijgen de huurders hun sleutel.

De omwonenden krijgen nog voor de zomer een bericht van Huis van Hoop.