Terug naar het nieuwsoverzicht

50 appartementen voor Westergouwe

17 december 2019

Woonpartners Midden-Holland tekende woensdag 18 december 2019 samen met Willem van Santen van Giesbers Rotterdam B.V. een bouwteamovereenkomst voor de komst van 50 sociale huurwoningen op het kavel van voormalige boerderij ‘Voorzorg’ in Westergouwe. Daarnaast werd een overeenkomst getekend met Nico Brouwer van 01-10 Architecten. Met de ondertekening van de overeenkomsten kunnen de partijen verder met de uitwerking van het plan.

 

“Met het ondertekenen van deze overeenkomsten starten we samen de voorbereidingen van het bouwproces. Op deze manier benutten we de kennis van onze samenwerkingspartners optimaal, dit vergroot de efficiëntie en betaalbaarheid van het project. Het wordt het volgende mooie nieuwbouwproject en al weer het derde project in Westergouwe van Woonpartners.”, aldus René Mascini (directeur-bestuurder Woonpartners).

50 appartementen

Binnen het woongebouw komen 20 3-kamer appartementen en 30 2-kamer appartementen. De huurprijzen vallen onder de eerste en tweede aftoppingsgrens, afhankelijk van de grootte. Van deze 50 woningen zijn 10 2-kamer appartementen bestemd voor een specifieke doelgroep in de ambulante zorg. Op deze manier kan Woonpartners bijdragen aan de afspraken die zijn gemaakt in het kader van het landelijke innovatieprogramma ‘Langer thuis - de Inclusieve wijk’.
Het gebouw is voorzien van een lift en gemeenschappelijke fietsenberging. Naar verwachting start de bouw in 2020 en de bewoners kunnen rond de bouwvakantie van 2021 hun intrek in de woningen nemen.

Woongebouw ‘Voorzorg’

Woonpartners, Giesbers en 01-10 Architecten werken samen naar een definitief ontwerp voor het aanvragen van een bouwvergunning. Daarin nemen ze inhoud, kwaliteit en een prijstechnisch element mee. Willem van Zanten (directeur Giesbers):”Er liggen nog uitdagingen, maar daar komen we uit. Als inwoner van Gouda kom ik vaak door Gouda Oost waar we met Giesbers het Nelson Mandela Centrum hebben gebouwd. Dat is netjes gedaan. Nu willen we natuurlijk ook wat moois bouwen in Westergouwe”.
In het ontwerp zijn kenmerken van de voormalige boerderij ‘Voorzorg’ opgenomen. Het gebouw met 50 sociale huurwoningen maakt onderdeel uit van Westergouwe Tuinen II. Het kavel is omgeven door een watergang en ligt in een groene omgeving.

Bouwen voor de toekomst

Natuurlijk hebben de nog te realiseren woningen een duurzaam karakter. De appartementen zijn volledig gasloos. Een Warmte Koude Opslag (WKO) en een WTW-installatie voorziet de woningen van de benodigde verwarming. Het complex is daarnaast voorzien van pv-panelen. Aan de duurzaamheid wordt inhoud gegeven met warmtebronnen en efficiënt materiaalgebruik. Daarnaast wordt ook duurzaam handelen van de nieuwe huurders gestimuleerd door bijvoorbeeld het faciliteren van deelauto’s.