Terug naar het nieuwsoverzicht

Jaarexcursie 2019 met 2 volle bussen

11 september 2019

De belangstelling voor de jaarlijkse projectendag van Woonpartners Midden-Holland blijft groeien. Dit jaar bezochten in het totaal 117 mensen nieuwbouw- en renovatieprojecten waarbij ook aandacht besteed werd aan duurzaamheid.

 

Innovatief opdrachtgeverschap

Na een korte aftrap van René Mascini, reden de bussen om 10.00 uur richting Peter Zuidlaan in Waddinxveen waar we een toelichting kregen van onze RGS-partners over een nieuwe manier van energieopslag (iwell). De route ging door Park Triangel waar Woonpartners al een paar projecten heeft opgeleverd en waar project Parkhoven in voorbereiding is. Het gezelschap kreeg de gelegenheid om het bouwproject van Stationspark te bezoeken. Deze huurappartementen voor jongeren gaan nog dit jaar in de verhuur. Naast wethouder Henry Ten Zijthoff, sprak wethouder Gezina Atzema over de grote variatie aan woningaanbod in Park Triangel, de kwaliteit van de bouwprojecten en de compleetheid van de wijk ook op gebied van voorzieningen.

 

Vervolgens ging de route naar de gemeente Zuidplas waar de nieuwbouwprojecten Koningskwartier in Zevenhuizen en De Jonge Veenen in Moerkapelle werden bezocht. Beide projecten vallen op door het gecombineerd wonen van doelgroepen (beneden-bovenwoningen) en door de opzet van de wijk met langgerekte plantsoenen en veel speelruimte voor kinderen (De Jonge Veenen). De gasten wandelden door de wijk richting lunchlocatie Op Moer.

 

Wethouder Daan de Haas gaf een korte speech voor de gasten vanuit de gemeente Zuidplas. Daarin sprak hij zijn bewondering uit over de nieuwbouwprojecten die gerealiseerd zijn en nog van start gaan in zijn gemeente. Hij is blij met de inzet van de corporatie en gaf meerdere complimenten.

 

Na de lunch werden sommige deelnemers naar de opstapplaats gereden en sloten er weer nieuwe deelnemers aan voor het middagprogramma in Gouda en Moordrecht.

In Gouda konden de gasten een kijkje nemen in de besloten binnentuin van het jongerencomplex in Middenwillens. De meeste jongeren waren aan het werk, maar enige bezoekers konden nog een gesprek aanknopen met een van de bewoners. De helft van de woningen is toegewezen aan starters op de arbeidsmarkt in een maatschappelijke sleutelfunctie.

 

Het vervolg van de route ging door Gouda Oost waar in de laatste jaren een ware metamorfose heeft plaatsgevonden (ruim 150 nieuwbouwwoningen), naar de Vogelbuurt in de wijk Korte Akkeren. De woningen in deze buurt ondergaan een groot onderhoudtraject waar de bewoners participeren in de uitvoering van de werkzaamheden.

 

De route eindigde bij het recent opgeleverde woon-zorgcomplex in Moordrecht. Wederom een bijzonder project dat staat voor verbinding en toekomstbestendigheid. Bij dit nieuwbouwproject is namelijk gebouwd voor een specifiek zorgbehoevende doelgroep. De deelnemers kregen een beknopte rondleiding door de jonge bewoners. Op 26 oktober is het Open Huis voor andere geïnteresseerden.

 

Daarna was het tijd om met de gasten nog even na te praten met elkaar in het kantoor van Woonpartners. Net op tijd om de regen te ontwijken die de hele dag was weggebleven.

 

Boekje jaarexcursie

Op de website staat in een boekje meer informatie met een selectie van de projecten die op vrijdag 6 september 2019 op het programma hebben gestaan. Daarnaast bevat het boekje informatie over projecten die niet zijn bezocht, maar in voorbereiding zijn in één van de drie gemeenten Gouda, Waddinxveen en Zuidplas.

 

Een sfeerimpressie van deze dag in beeld kunt u in het fotoalbum terugvinden.