Terug naar het nieuwsoverzicht

Open Monumentendag in Gouda

16 september 2019

Elk tweede weekend van september is het Open Monumentendag in heel Nederland. Bekende en minder bekende monumenten openden gratis hun deuren voor het publiek. Ook waren er in en buiten de monumenten allerlei activiteiten. Ruim 1.000 bezoekers hebben de monumenten van Woonpartners Midden-Holland bezocht.

In Gouda waren dit jaar zowel op zaterdag 14 als deels op zondag 15 september monumenten te bezoeken. Ook Woonpartners stelde drie (Rijks)monumenten open voor het publiek:

 

Medewerkers van Woonpartners Midden-Holland waren aanwezig en gaven een toelichting over de locatie. Woonpartners vindt het belangrijk om een bijdrage te leveren aan het behouden van cultureel erfgoed in Gouda. Alle (Rijks)monumenten zijn bij de overname vanuit de gemeente Gouda in het bezit gekomen van de corporatie. Het onderhoud vraagt om specifieke disciplines.

 

Het landelijke thema voor Open Monumentendag 2019 was Plekken van plezier. Hoe hebben mensen zich in de loop der eeuwen vermaakt, en welke monumenten zijn daarvoor het decor of het podium geweest?

 

Bekijk hier het volledige programma op de Goudse site van Open Monumentendag. Op deze website staat een fotoimpressie in het fotoalbum.