Terug naar het nieuwsoverzicht

28 huurappartementen in Parkhoven

11 juli 2019

Ron Blom van BM Wonen en René Mascini van Woonpartners Midden-Holland ondertekenden op 11 juli de Design & Build overeenkomst voor 28 sociale huurappartementen in Park Triangel in Waddinxveen. De eerste aanblik van het nog te bouwen complex in deelgebied Parkhoven geeft associaties met een kasteel, een robuuste burcht met kantelen en met een getrapte opbouw, met hoekjes en terrassen. Het sluit perfect aan bij de mix van Cottage- en tuindorpstijl van dit gebied in Park Triangel. Het ontwerp is van de hand van Visser en Bouwman.

Het Deelgebied Parkhoven is gelegen naast project Parksingel en in de nabijheid van het Centrumplan en overige voorzieningen als het gezondheidscentrum de Boemerang. Parkhoven is ruim en groen opgezet en wordt omsloten door water.

 

De appartementen (54m2 respectievelijk 67m2) krijgen de charmante Engelse landhuisstijl die de groene 'Tuinwijk' haar karakter geeft.

Voor de hoofdopzet is gekozen voor een compact gebouw, op basis van een zes appartementen per etage, met wisselend vijf 2- en drieëntwintig 3-kamerwoningen.

 

Het gebouw heeft een getrapte opbouw richting rotonde en lager waar het aansluit op de eengezinswoningen van de wijk Parkhoven. De woningen zijn gevormd rond een centrale kern met (nood-)trappenhuis en een brancardlift. De woningen hebben een berging op de begane grond.

De woningen op begane grond zijn gelijk aan de woningen op de verdiepingen en hebben een kleine tuin op het zuid-westen. De woningen op de verdiepingen hebben een klein balkon of optioneel dakterras.

 

Bij de aanbesteding werd een dialoogronde ingevoerd. Daarmee kunnen de aanvrager en aannemer met elkaar in gesprek, wat het product alleen maar beter maakt. Brink Advies heeft de aanbesteding begeleid.

 

Gebouwd voor de toekomst

De woningen zijn gasloos ontworpen en voldoen aan de energieprestatie die geënt is op de nieuwe BENG wetgeving juni 2019. De bouw start begin 2020 en zal begin 2021 opgeleverd worden. Woonpartners wil bijdragen aan de klimaatdoelstellingen. Dat houdt in dat de nieuwbouwprojecten zoveel mogelijk worden voorbereid op de toekomstvisie waarbij de huurders geen gas meer gebruiken. Bij dit plan wordt de energie aangeleverd door een bodemwarmtesysteem met meerdere bronnen in het terrein.

 

Volgens de aannemer zijn er twee specials in het ontwerp meegenomen die het visitekaartje vormen van het pand. Aan de ene kant de decoratieve gevelpuien richting de wijk. Aan de andere kant het entreeportaal richting andere woningen van Parkhoven. Beide gevels zijn bijzonder krachtig door gebruik te maken verschillend metselwerk en de gelaagde opbouw.

 

Het is niet voor het eerst dat beide partijen zaken doen. Uit eerdere ervaringen blijkt het te klikken tussen de organisaties. Voorbeelden van eerdere gezamenlijke projecten zijn: 21 woningen in Parksingel te Waddinxveen en 42 appartementen in de Rietpluim in Westergouwe.

Van links naar rechts: Ron Blom (BM Wonen), René Mascini (WP) en Lotte van Houwelingen