Terug naar het nieuwsoverzicht

Huurders kijken uit naar verhuizing in woon-zorgcomplex

09 juli 2019

Sinds 2016 kijken de jongeren uit naar hun nieuwe woning. Ze waren er allemaal bij tijdens het slaan van de eerste paal, het vieren van het hoogste punt en op zaterdag 6 juli bij de kijk- en meetdag. Het is best spannend voor hen. De meeste van de jongeren gaan voor het eerst verhuizen vanuit het ouderlijk huis naar een zelfstandige woning. Er werd volop gemeten en gedacht waar de bank komt te staan en waar de TV. Begin augustus krijgen ze de sleutel overhandigd en begin september staan de verhuizingen gepland.

Woonpartners Midden-Holland verhuurt de 19 huurappartementen aan het Stichting Ouderinitiatief De Zuidplas. Daarvoor ondertekende René Mascini, directeur-bestuurder van Woonpartners samen met Ellie Hoogeveen van de Stichting op zaterdag de beheerovereenkomst.

 

Daarin staat onder meer wie in het complex komen te wonen nu en in de toekomst, hoe de begeleiding van de zorg wordt geleverd, het onderhoud en welke gebruikersruimtes in beheer worden gegeven. Zo zijn er in het complex twee gemeenschappelijke huiskamers met keuken, een zusterpost voor 24-uursbegeleiding, een grote berging met ruimte voor wasmachines en drogers. Het gebouw wordt omringd door een tuin die de stichting samen met de bewoners zal inrichten.

 

Jongeren met veel enthousiasme

“Ik ben bij alle mijlpalen van de bouw geweest. De energie en vastberadenheid van de ouders en het enthousiasme van de jonge bewoners zijn zo positief in dit project ” zo reageert René Mascini. “Wij als woningcorporatie hebben de mogelijkheid om woningen te realiseren voor kwetsbare doelgroepen. Ik ben erg blij met de inzet van alle partijen om dit woon-zorgcomplex in de gemeente Zuidplas tot stand te brengen. Iedereen heeft daarin een prima bijdrage geleverd. De gemeente voor het beschikbaar stellen van de bouwlocatie, Van Wijnen voor de snelle en kwalitatieve goede bouw en het Ouderinitiatief voor de vastberadenheid. Ik wens alle bewoners veel woonplezier”.

 

Bij de vraag aan de jongeren wat en hoe ze gaan doen in hun nieuwe woning, antwoorden bijna alle jongeren die zelf gaan koken dat ze vooral pannenkoeken gaan bakken. De ouders zijn blij dat er, zo dicht bij huis, een plek is waar hun dochter of zoon voor hele lange tijd kunnen blijven wonen. Waar ze een eigen plek hebben, waar goede zorg is en waar ze het leuk zullen hebben. Dit geeft enorm veel rust voor de ouders.

 

Een impressie van deze vrolijke en zonnige dag is terug te zien in het fotoalbum.