Terug naar het nieuwsoverzicht

Een koffie-uurtje werkt beter dan een omslachtige evaluatie

27 februari 2019

In oktober 2018 is ERA bouw uit Zoetermeer begonnen met de werkzaamheden aan 40 duplexwoningen in de Mauritslaan in Waddinxveen. Het groot onderhoud en de energetische maatregelen bevorderen tevens de duurzaamheid zodat de bewoners een beter wooncomfort krijgen en lagere energielasten.

De werkzaamheden zijn in volle gang en begin februari 2019 waren de meest ingrijpende werkzaamheden afgerond aan de woningen van het eerste blok. Die bestonden uit onder meer aanbrengen van dakisolatie, het na-isoleren van de spouwmuren, het gedeeltelijk vervangen van voegwerk, vervangen van glas in de ramen van de woning door HR++glas, houtherstel aan de kozijnen en schilderwerk aan de houten en betonnen delen van de gevel. Daarnaast zijn de dakbedekking en de goten van de bergingen vervangen. Het is de bedoeling dat alles klaar is eind maart van dit jaar.

 

Wooncoach in gesprek met huurders

Zowel de aannemer als Woonpartners Midden-Holland houden nauw contact met de bewoners. De wooncoach van ERA Contour, Alicia Cardosa, spreekt regelmatig de huurders.

 

Op dinsdag 26 februari organiseerden de medewerkers van Woonpartners samen met de aannemer een koffie-uurtje omdat ze benieuwd zijn naar de ervaringen van de bewoners waar de werkzaamheden in en aan hun woning al zijn uitgevoerd. Met deze opmerkingen kan de aannemer rekening houden in de volgende fase van het project. Bewoners krijgen tevens de gelegenheid om vragen te stellen over het vervolg of over zaken waar ze nog tegenaan lopen.

 

Oren en ogen bij een project

De bewoners kunnen een initiatief erg waarderen en laten dan ook van zich horen. “Werkzaamheden duren langer dan gedacht en dat is behoorlijke inbreuk op privacy, maar dat is niet te voorkomen en er wordt netjes gewerkt”, aldus een bewoner tijdens het koffie-uurtje.

 

“De bewoners zijn onze oren en ogen bij de werkzaamheden,” verwoordt Antoinette Izeboud. “Zij zien de voortdurende vorderingen aan het onderhoudsproject, zij ervaren hoe het is om met de aannemer te werken, zij zien hoe netjes de werkplaats erbij ligt of juist niet. Als woonconsulent of projectopzichter kan je onmogelijk alles in de gaten houden. Daarom ben ik erg blij dat bewoners van een moment als dit gebruik maken om hun ervaringen te delen.”