Terug naar het nieuwsoverzicht

Sleuteloverdracht De Jonge Veenen fase 2

10 januari 2019

Vandaag hebben de nieuwe bewoners van De Jonge Veenen in Moerkapelle de sleutel van hun sociale eengezinswoning in ontvangst genomen. De eerste sleutel is door wethouder Jan Hordijk en Rosemarie Weber, manager Wonen van Woonpartners uitgereikt aan mevrouw Hanoeman. In totaal zijn er 19 sociale huurwoningen gerealiseerd in De Jonge Veenen fase 2. De laatste zes bewoners krijgen eind van de maand hun sleutel.

De 19 eengezinswoningen zijn in de nieuwe wijk verdeeld over drie blokken. De ruime woningen (97 tot 108 m²) hebben 3 slaapkamers en een hobbyzolder. Naast vloerverwarming zijn de woningen voorzien van een hybride HR-ketel. Deze ketel onttrekt warmte uit de buitenlucht en gebruikt dit voor de verwarming, waardoor er minder gas nodig is. De sociale huurwoningen hebben een huurprijs van €645,- tot €705,-.

 

Korte toespraak aan de nieuwe bewoners

Wethouder Jan Hordijk laat zijn enthousiasme over de sociale huurwoningen blijken. “Prachtige grote woningen, met een ruime berging. Zelfs groter dan de woning die ik zelf in de vrije sector huur”, aldus Jan Hordijk. Jan Piet de Vos, directeur van VOSPlan Vastgoedontwikkeling volgt met lovende woorden richting Woonpartners. Als hij terugblikt komt hij namelijk tot de conclusie dat in minder goede economische tijden Woonpartners heeft kunnen investeren in nieuwbouw en mede daardoor dit project tot stand is gekomen. Ter afsluiting wenst de nieuwe manager Wonen, Rosemarie Weber, de nieuwe bewoners veel woongeluk toe in De Jonge Veenen.

 

Op de website is meer over het project te lezen. In het fotoalbum worden de foto’s van de sleuteloverdracht geplaatst.