Terug naar het nieuwsoverzicht

Actieve bewoners in vernieuwde ZRF

12 september 2018

Bijna 200 genodigden waren woensdag 5 september 2018 aanwezig bij een feestelijke bijeenkomst in de Zuidrandflat. Woonpartners Midden-Holland blikt samen met de Bewonersvereniging terug op een succesvolle verbouwing van de algemene ruimtes. Natuurlijk staan de bewoners ook te popelen om dit najaar samen weer uiteenlopende activiteiten te ondernemen.

Modernisering Zuidrandflat

De voorbereiding van de verbouwing is in het voorjaar van 2017 gestart. Op verschillende manieren zijn de bewoners hierbij betrokken. Zo hebben de bewoners bijvoorbeeld hun voorkeur doorgegeven voor het ontwerp van de ontmoetingsruimte. René Mascini, directeur-bestuurder van Woonpartners Midden-Holland, benoemt dat het gebouw eerder enigszins gedateerd oogde, maar het uiteindelijke resultaat van de verbouwing fantastisch is geworden. Hij vervolgt: “Ik zie hier blije mensen in een moderne, vrolijke ruimte. Jullie hebben als bewoners, in goed overleg met de medewerkers van Woonpartners, een mooi resultaat neergezet.”

Naast de gemoderniseerde ontmoetingsruimte op de begane grond zijn ook andere delen in en rondom het complex aangepakt. Bewoners kunnen op de verruimde, afsluitbare parkeerplaats makkelijker hun auto kwijt. De (beveiligde) entree en keuken zijn ook gemoderniseerd.

René Mascini stelt dat de vernieuwing van het complex nog niet volledig is afgerond. Op andere plekken binnen het gebouw ziet het er nog net iets anders uit. In goed overleg met Woonpartners en de Bewonersvereniging wordt hier vervolg aan gegeven.

 

Actieve bewoners

René Mascini vraagt Riet de Mol (voorzitter Bewonersvereniging) naar voren voor de onthulling van het nieuwe bord van de Zuidrandflat. Binnenkort is het bord voor iedereen te bewonderen bij de entree van het complex.

 

Na de onthulling neemt Riet de Mol het woord en spreekt de genodigden toe. Dit najaar staan er weer diverse activiteiten op het programma. De bewoners kunnen rekenen op een enthousiaste groep vrijwilligers die hun bijdrage levert aan uiteenlopende activiteiten. Zo staat regelmatig een bingoavond op de planning en kunnen bewoners genieten van een muzikale middag of een potje biljart. De activiteitencommissie zorgt ook voor gezelligheid tijdens de aankomende feestdagen.

 

Daarnaast doopt Riet de Mol deze dag, 5 september 2018, om tot de geboorte van het ‘KlusTeam Zuidrand’. Bewoners mogen rekenen op deze nieuwe groep vrijwilligers die her en der klussen oppakt. “Ik ben blij dat wij als Bewonersvereniging onze bijzondere positie behouden” zijn de afsluitende woorden van Riet de Mol. De gasten genieten voorzien van een hapje en een drankje van een gezellig samenzijn, onder begeleiding van een troubadour met accordeon.

 

 

 

(Langer) zelfstandig wonen

De Zuidrandflat bestaat uit 220 zelfstandige woningen, verdeeld over twee flats. Vanaf de eerste verhuring in 1975 staat hier meer dan alleen wonen centraal. Zo is er vanaf het eerste moment al een recreatiezaal en biljart aanwezig. Vooral voor ouderen met verminderde mobiliteit is het van groot belang om te blijven voorzien in deze sociale faciliteiten.

Carin Westerbos, woonconsulent van Woonpartners Midden-Holland, is blij te zien dat diverse bewoners zich inspannen om de Zuidrandflat meer dan alleen een woongebouw te laten zijn. “Saamhorigheid en naar elkaar omkijken, maakt dat men ook op hoge leeftijd met plezier zelfstandig kan blijven wonen. Ook het verrichten van vrijwilligerswerk door de bewoners voorziet hen vaak van positieve energie”.

 

Er zijn meer foto's te bekijken in het fotoalbum.