Terug naar het nieuwsoverzicht

Woonwagenwoningen getoond aan bewoners

11 juli 2017

Op maandag 10 juli 2017 heeft de gemeente Waddinxveen samen met Woonpartners Midden-Holland de bewoners van de Pater Jornaweg en de Meteorenweg op de hoogte gesteld van de laatste stand van zaken. Dat was naar aanleiding van het akkoord op bestuurlijk niveau over de indeling, uitvoering van de te bouwen woonwagenwoningen.

Met de bestuurlijke beslissing zijn we een stap verder in het proces om de leefbaarheid op de woonwagenlocaties binnen de gemeente Waddinxveen te vergroten. Zowel de gemeente als Woonpartners hebben hun best gedaan om binnen de beschikbare financiële kaders een passend ontwerp te bieden. Alle bewoners hebben hun woonwensen kenbaar gemaakt. Op basis van deze woonwensinventarisatie en de beschikbare financiële middelen is er een keus gemaakt in het ontwerp van de te bouwen woonwagenwoningen.

De bijeenkomst is bedoeld om de te bouwen woonwagenwoningen aan de bewoners te tonen.

 

3 varianten

Het resultaat is dat er 3 varianten van woonwagenwoningen beschikbaar komen. Elke woonwagenwoning heeft een schilddak en staat op een standplaats in het gebied Parkzoom, Parksingel en aan de Pater Jornaweg. Op de kavel wordt ook een berging geplaatst met elektriciteitsaansluiting maar zonder stromend water en riool. Op de kavel is ruimte gereserveerd voor het parkeren van één auto.

 

Er worden drie varianten getoond. Type A1 heeft naast een woonkamer met open keuken en badkamer en 4 slaapkamers. Type A2 heeft dezelfde indeling als type A1 maar heeft 3 slaapkamers. De kleinere variant, type B heeft 2 slaapkamers. Van beide varianten zijn 3D impressies van de buitenkant getoond aan de bewoners: 3D van woningen van typ A1 en A2 en een 3D van het type B. Er was ook nog een variant van twee-onder-een-kap, type C met 1 slaapkamer en bedoeld voor bijvoorbeeld jongeren onder de 23 jaar. Van elke variant zijn ook de plattegronden getoond. Ook de situatieschetsen met tekeningen van woonwagenwoningen op de verschillende locaties zijn getoond.

 

Start bouw

Afhankelijk van het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning kan er gebouwd worden aan de Parksingel en Parkzoom. De start van de bouw wordt binnen een half jaar verwacht na akkoord van de toekomstige bewoners. De oplevering zal ten vroegste medio 2018 plaatsvinden. Op de Pater Jornaweg beginnen wordt zo spoedig mogelijk begonnen met de herinrichting.

 

Verhuur

De huurprijzen zijn afhankelijk van de grootte van de woonwagenwoning en liggen tussen de €592,- en €635,- per maand. Er is huurtoeslag volgens bepaalde voorwaarden mogelijk.

 

Vervolg

In het vervolg van het traject worden alle mogelijkheden en onmogelijkheden individueel besproken met de bewoners. In de maand juli gaat Woonpartners praten met de bewoners van de Meteorenweg en daarna met de bewoners van de Pater Jornaweg. In kader van de voortgang van de herstructurering is er deze week al gestart met werkzaamheden aan de Pater Jornaweg. Zo is er ondermeer sanitair aangebracht bij een van de woonwagens.