Terug naar het nieuwsoverzicht

10 starterswoningen op voormalige Aldi locatie

19 september 2016
De directeur-bestuurder van Woonpartners, René Mascini en twee wethouders van Waddinxveen Lex Hofstra en Kees de Jong hebben op maandag 19 september al vroeg hun wekker gezet. Ze werden om 8.00 uur ’s morgens verwacht op de bouwplaats van de voormalige Aldi locatie aan de Kerkweg Oost. Er werd een start gemaakt met het grootonderhoud en de nieuwbouw van het pand. Dat deden de bestuurders door koffie te schenken voor de bouwvakkers.

Het meest ingrijpende aan het project is de aanpassing van de lege winkelruimtes in 10 nieuwe starterswoningen. Het winkelpand van Aldi is al in 2013 leeggekomen. Ook met de andere detailhandel zijn overeenkomsten gesloten zodat de gehele begane grond opnieuw ontwikkeld kon worden. “Deze huurwoningen bouwen we speciaal voor jongeren met een laag inkomen. Jonge starters met een minimum inkomen komen met gebruik van de huurtoeslag ook voor deze woningen in aanmerking. We gaan dan ook de toewijzing via loting laten verlopen zodat alle jongeren evenveel kans maken”, aldus René Mascini.

 

Omdat op de winkelpanden een bestemming rustte voor detailhandel was een bestemmingswijziging nodig. De gemeente Waddinxveen heeft haar volledige medewerking verleend aan deze wijziging.

“Mooi dat er nu 10 betaalbare huurwoningen bij komen in een segment waar vooral starters op de woningmarkt naar op zoek zijn” zegt Lex Hofstra.

 

Trompe d’oeil

Het hele pand krijgt een facelift. De meeste werkzaamheden hebben te maken met de buitenkant van het gebouw. Zo worden op de begane grond en de verdiepingen de kozijnen hersteld, de Franse balkons worden verstevigd en alles wordt geschilderd in frisse nieuwe kleuren. Daarnaast wordt de hoofdriolering vervangen en wort de dakbedekking van de algemene ruimte en de galerijen aangepast. De aannemer Van Zoelen uit Utrecht voert de werkzaamheden uit.

 

“De facelift heeft nog een verrassing in petto” zou vertelt René Mascini. “In de onderhandelingen met de gemeente was er ook nog een verzoek om in de kopgevel kozijnen aan te brengen. Maar dat was technisch moeilijk realiseerbaar. Maar we zijn niet voor één gat te vangen. Samen met de architect zijn we tot het idee gekomen om op de kopgevel abstracte vormen van ramen te schilderen. Zo kan je creatief omgaan met de wensen van verschillende partijen.”

 

Sociale huurwoningen met veel licht

Het ontwerp van de woningen is gemaakt door A3 architecten uit Rotterdam. “We hadden als doel om in de commerciële plint betaalbare sociale huurappartementen te realiseren en daarbij ook de gevel een betere uitstraling te geven aldus Jeroen Bestman. ” Alle woningen van circa 55m² liggen op de begane grond maar hebben geen eigen tuin of patio, wel een gemeenschappelijke buitenruimte. Het zijn vrij indeelbare eenkamerwoningen. Door de hoge plint kunnen we grote ramen plaatsen die veel daglicht in het appartement geven. De woningen zijn te betreden langs zowel de Kerkweg als langs de Raadhuisweg”.

 

Verhuur

De appartementen gaan nog voor het einde van het jaar in de verhuur via Woningnet. De woningen worden opgeleverd aan de huurders in februari 2017. Potentiële huurders met belangstelling voor deze woningen kunnen zich op de belangstellendenlijst laten plaatsen. Meld uw naam, leeftijd en de projectnaam ‘Kerkweg oost’ naar verhuur@woonpartners-mh.nl en u krijgt een persoonlijk bericht wanneer de woningen in de verhuur gaan.

 

Fotorapportage staat op onze website.