Terug naar het nieuwsoverzicht

Hoogste punt Leo Vroman

07 maart 2016
Op dinsdag 8 maart is het hoogste punt van de woontoren Leo Vroman aan de Sportlaan in Gouda Oost bereikt. Vier vlaggen werden op het dak van het gebouw gehesen, 33 meter hoog. Vanaf het dak kan men ver over de omliggende omgeving kijken. De reactie van wethouder Rogier Tetteroo op het uitzicht was dan ook “Fenomenaal”.

Gouda Oost is volop in beweging. De uitwerking van de plannen en de opdrachten voor bouwen volgen elkaar in vlug tempo op. Het begon met het slaan van de eerste paal op 7 oktober 2015 van de Leo Vromantoren, vervolgens werd de eerste paal van de woningen in de Zuidelijke Stempel West geslagen op 14 december 2015. En nu is alweer het hoogste punt bereikt.

Wethouder Rogier Tetteroo verwoordde het als volgt: ”Gouda Oost zit in de lift. Er is volop beweging en ik geloof in deze prachtige groene wijk aan de dijk. Woonpartners en Van Wijnen zijn goed bezig".

 

Megacijfers

Van Wijnen Stolwijk B.V. bouwt de woontoren aan de Sportlaan. De voorspelling was dat de bouw een jaar zou duren. De bouw ligt precies op planning. Met een volledige bouwlaag per week schiet de bouw lekker op. “Met de gevel zijn we ongeveer 2 weken per woonlaag bezig. We werken op dit moment met 25 à 30 man per dag, die 1600 m³ beton hebben gestort. Er zit circa 100.000.kg betonstaal in de ruwbouw, dat is heel wat.” aldus Herman Steenbergen, directeur van Van Wijnen Stolwijk. “Wij verwachten dat de eerste huurders hun woningen kunnen betrekken direct na de zomer, september-oktober 2016.”

 

Start verhuur

René Mascini, directeur-bestuurder van Woonpartners Midden-Holland is trots op de resultaten. De belangstelling voor de huurappartementen in Gouda Oost is nu al overweldigend. Nog voor de officiële start van de inschrijving hebben zich al ruim 160 belangstellenden gemeld. Nu de officiële start van de verhuur is gegeven, verwacht ik een verdubbeling van het aantal inschrijvingen. We gaan ook praten met de huurders die in kader van de Wijkontwikkeling gebruik maken van het sociaal statuut om terug te keren naar een woning in de wijk ”.

 

Er zijn in totaal 39 appartementen waarvan 20 in sociale sector en 19 in de vrije sector.  De huur van 3 kamerappartementen in de sociale sector bedraagt tussen de 670,- en 685,- euro. De huur van de 4 kamerappartementen in de vrije sector bedraagt tussen de 745,- en 795,- euro.

 

Meer informatie over de verhuur is op deze website te vinden. De foto's van de bijeenkomst staan in het fotoalbum. Een 360 graden foto vanaf het dak en het filmpje met de impressie van de ‘Groene wijk aan de dijk’ is hieronder te zien.