Beter Peter

Beter Peter is een gratis spaarprogramma, speciaal beschikbaar voor huurders van Woonpartners. Het is een onafhankelijke coach die helpt bij het opstellen van een actieplan voor energiebesparing. Het is een initiatief van Woonpartners Midden-Holland en alle huurders konden gebruik maken van het programma.

BeterPeter helpt eerst om inzicht te krijgen in het energieverbruik. Vervolgens geeft ‘hij’ begeleiding en op maat gesneden tips en adviezen om nog gemakkelijker energie en dus geld te kunnen besparen.

De meeste sites geven oppervlakkige informatie en zijn niet erg concreet. Ze bieden tips zoals: 'zet de thermostaat een graadje lager' of: 'koop spaarlampen'. Vaak wordt niet precies duidelijk hoeveel daarmee wordt bespaard. BeterPeter selecteert voor de aanvrager acties die gemiddeld méér dan 10 euro per jaar opleveren. En geeft hierbij aan hoeveel geld in een specifieke situatie, met bepaalde acties bespaart.

Huurders die bij Woonpartners bekend zijn met een e-mailadres hebben begin maart 2013 een bericht over deze actie ontvangen. Deze actie was ook al eerder op de website van Woonpartners bekend gemaakt. Elke maand verloot Woonpartners een kleine prijs onder de aanmelders. Deze actie liep tot eind 2014.

 

Actie beëindigd

BeterPeter is door te weinig deelname vanuit de woningbouwcorporatie branche vroegtijdig gestopt met de actie. U kunt zich om die reden niet meer inschrijven of laten adviseren door de energeibespaarcoach BeterPeter. Alle deelnemers hebben inmiddels een bericht hierover gekregen.