Ga naar de inhoud

Op 14 maart 2023 ondertekenden de corporaties in Midden-Holland de regionale realisatieagenda. Samen met gemeenten, provincie, het Rijk zijn afspraken gemaakt over woningbouw tot 2030. Nog niet voor alle aantallen zijn locaties in beeld, maar de eerste jaren kunnen de corporaties goed aan de slag. Deze zijn in beeld gebracht in een infografic

Merlien Welzijn, directeur-bestuurder van Woonpartners Midden-Holland is tevreden over de realisatieagenda: “Natuurlijk kun je net zo hard betogen dat het glas half vol is. Er moet nog veel gebeuren en nog niet alle seinen staan op groen. Maar, we staan met een sterk netwerk voor de bouwopgave. Onze huurdersorganisaties steunen ons hierbij. Wij gaan voor een maximale inspanning op financieel verantwoorde wijze. We willen namelijk ook in de toekomst onze huurders en woningzoekenden van dienst kunnen zijn. Naast het bouwen van nieuwe woningen, moeten we ook bestaande woningen energiezuinig maken, goed onderhoud blijven uitvoeren en ons aandeel nemen in het leefbaar houden van onze wijken en buurten.”

De deelnemende corporaties van Midden-Holland zijn: Mozaïek Wonen, QuaWonen, Groen Wonen Vlist, Woonbron, Stedelink, WBV Reeuwijk, Beter Wonen Ammerstol en Woonzorg Nederland.

Ook binnen de branchevereniging Aedes wordt er veel aandacht gevraagd voor regionale woondeals.