Ga naar de inhoud

“Woonpartners Midden-Holland is daadkrachtig, toont bestuurlijk lef en koppelt dit aan een can do-mentaliteit”. Dit citaat komt uit het visitatierapport dat onlangs is vastgesteld en gepubliceerd is op de website.

Zo’n visitatie is voor een woningcorporatie van groot belang omdat het een peilstok is voor onze maatschappelijke prestaties en onze reputatie bij de mensen die belangrijk voor ons zijn. We willen ermee verantwoording afleggen over wat we doen omdat we immers een maatschappelijke rol vervullen.

 

Blij met de resultaten

De visitatie is goed verlopen en wij zijn blij met de resultaten. Het citaat uit het rapport maakt ons trots en weerspiegelt onze ambities goed.

De visitatie heeft een stijging van het gemiddelde oordeel over ons opgeleverd van een rapportcijfer 7,2 (2018) naar 7,5 (2022). Dat is mooi en daar zijn wij ook blij mee.

 

Nieuwe ondernemingstrategie

Naast dit gemiddelde oordeel gaf de visitatie ook goed zicht op een aantal verbeterpunten. Zo staat het huurdersoordeel onder druk bijvoorbeeld. Dat nemen wij niet alleen ter harte, we hebben dat inmiddels goed verwerkt in ons nieuwe ondernemingsplan. Want dat moet beter. In de strategie van Woonpartners Midden-Holland staat de huurder centraal. Wij streven samen met onze partners naar zekerheid van wonen, zekerheid van een goed (t)huis en zekerheid van onze dienstverlening. Deze drie pijlers bepalen de prioriteit in ons handelen. Op dit moment zijn wij ook de organisatie zelf aan het aanpassen om deze strategie optimaal uit te kunnen voeren.

 

Goed zicht

We opereren als woningcorporatie in spannende tijden. Van stikstofcrisis naar woningcrisis, van vergrijzing naar hoge inflatie en oplopende energiekosten. In die tijden willen wij samen met onze partners voor onze huurders zoveel mogelijk zekerheid bieden. De visitatie heeft ons daarbij geholpen door goed zicht te geven op zaken die goed gaan en zaken die verbetering behoeven.

Via deze link kunt u het hele visitatierapport lezen en onze bestuurlijke reactie daarop. Ook hebben wij op onze website een infographic gepubliceerd met de belangrijkste punten uit de visitatie.