Ga naar de inhoud

Op 2 juli 2024 hebben we een mijlpaal in de bouw van het project Zuidelijk Stempel Oost in de wijk Gouda Oost bereikt. Het hoogste punt van het appartementencomplex met 36 sociale huurwoningen is bereikt. De bouw van 12 middenhuur eengezinswoningen start na de zomer. 

Samen gebouwd 

Diederik Hommes, directeur-bestuurder van Woonpartners: “Voor een wijk als Gouda Oost is het belangrijk dat er een groot woningaanbod is. Daar liggen momenteel de behoeften van de wijk. De succesvolle samenwerking met partijen als Van Wijnen, Fijn Wonen en Mozaïek Wonen waarbij we zowel koopwoningen, huurwoningen als huurappartementen hebben opgeleverd, vind ik bijzonder geslaagd. De woningen gaan straks in de verhuur en de toekomstige bewoners ontvangen hun sleutel. Ik hoop dat ze zich vanaf het eerste moment snel thuis voelen in de wijk. Veel nieuwe bewoners gingen hen al voor”.  

Ambitieus project 

Zuidelijk Stempel Oost is een modern en duurzaam woonproject, ontworpen om aan de groei en behoeften van de gemeenschap te voldoen. De 12 middenhuur eengezinswoningen van Woonpartners Midden-Holland en de 17 koopwoningen van Van Wijnen zijn “Nul-Op-de-Meter” ontworpen. Bij de inrichting van het openbare gebied is er ook rekening mee gehouden dat dit een klimaatadaptieve wijk met veel groen wordt, zodat het fijn wonen is. De mijlpaal van het hoogste punt van de 36 sociale huurappartementen staat voor Woonpartners Midden-Holland symbool voor de vooruitgang bij de realisatie van dit ambitieuze project. "We zijn trots op het bereiken van het hoogste punt van Zuidelijk Stempel Oost. Graag bedanken we alle betrokkenen voor hun toewijding en inzet," aldus Paula Sangers, gebiedsontwikkelaar bij Woonpartners Midden-Holland. "Dit is een moment om te vieren. We kijken uit naar de voltooiing van dit prachtige project, één van de laatste in de gebiedsontwikkeling Gouda Oost. Dit zal een positieve impact hebben op de wijk en de regio." 

Oplevering 

Het gehele project Zuidelijk Stempel Oost zal naar verwachting medio februari 2025 gereed zijn voor oplevering. Meer informatie en updates over het project, kunt u vinden op de projectpagina.