De gemeente Gouda heeft voor de zomer 'de Groene Bonnen' beschikbaar gesteld. Met deze bon kunt u producten kopen die energie besparen, tot een maximum bedrag van € 75,-. De bon is naar eigen keuze in te leveren bij enkele lokale winkels of bij de webshop van de Woonwijzerwinkel.
De bon is gratis en de energie die u hiermee bespaart levert u ook nog eens geld op.

Indien een aangevraagde bon binnen een maand niet wordt gebruikt, dan komt die weer ter beschikking van nieuwe aanvragen. Er zijn op dit moment weer ongeveer 350 bonnen voor huurders beschikbaar. Vraag een bon aan!

Gebruikt u ook te veel energie? 

Heeft u nog oude gloeilampen in plaats van LED lampen? Gebruikt u oude elektrische apparaten die vaak veel meer stroom gebruiken dan nieuwe? Zitten er oplaadsnoertjes in het stopcontact zonder telefoon? Heeft u last van tocht? Of is uw woning nog onvoldoende geïsoleerd? Staat uw verwarming hoger dan 20 graden? Dan kunt u zeker nog energie en dus ook geld besparen. De gemeente Gouda helpt u daar graag bij.

 

Bespaar met De Groene Bon

De gemeente Gouda stelt de komende tijd de Groene Bon beschikbaar. Met deze bon kunt u producten kopen die energie besparen, tot een maximum bedrag van € 75,-. De bon is naar eigen keuze in te leveren bij enkele lokale winkels of bij de webshop van de Woonwijzerwinkel.
De bon is gratis en de energie die u hiermee bespaart levert u ook nog eens geld op.

 

Wat kan ik kopen?

U kunt energiebesparende producten kopen, zoals isolatiefolie voor achter de verwarming, LED lampen, een brievenbusborstel, tochtstrips en veel meer…

 

Hoe doe ik mee?

Woont u in Gouda? Dan kunt u per huishouden de Groene Bon vanaf 14 juni digitaal aanvragen via www.maakgoudaduurzaam.nl of door een formulier in te vullen aan de balie van het Huis van de Stad. Op deze website staan ook de deelnemende winkels.

 

Er worden vanaf 14 juni 2.500 Groene bonnen uitgegeven voor bewoners van huur- en koopwoningen. Daarbij geldt: OP is OP! Kom dus in actie, doe mee en bespaar energie!