Zevenhuizen Zuid | Deelplan 7

Nieuwbouw

eengezinswoningen

In deelgebied 7 van het Koningskwartier in Zevenhuizen Zuid worden 14 sociale huureengezinswoningen gerealiseerd door Thunnissen Bouw BV.

 

Projectinformatie

In de gemeente Zuidplas, ten zuidoosten van Zevenhuizen is de afgelopen jaren de nieuwe woonwijk Koningskwartier ontstaan. Ooit was dit gebied de groentetuin van Rotterdam. Nu is Koningskwartier een plek waar u fijn kunt wonen en veel stadsmensen in het weekend de nodige rust vinden.
De wijk wordt ontwikkeld door een samenwerkingsverband tussen gemeente Zuidplas, Thunnissen Ontwikkeling BV, GOM Zuidplaspolder CV en Synchroon. Woonpartners heeft in de wijk al meerdere woningen gebouwd:

  • 2017 In het 1e deelplan van de wijk heeft Woonpartners in 2017 21 huurwoningen, verdeeld over drie 3 blokken, aan de Hofdames gerealiseerd.
  • 2019 In het 3e deelplan zijn 60 beneden-bovenwoningen gebouwd: 5 blokken van ieder 12 woningen, verdeeld over twee lagen. Deze beneden-bovenwoningen zijn gelegen aan de Prins Willem Alexanderlaan. Daarnaast is er nog een blok van 7 eengezinswoningen opgeleverd.
  • 2021 De 14 eengezinswoningen in het 7e deelplan maken deel uit van in totaal 110 woningen die tegelijk gebouwd worden door Thunnissen Bouw BV.

Het deelplan 7 van het Koningskwartier kenmerkt zich door een aantrekkelijke mix van verschillende woningen. Hierdoor ontstaat een levendig geheel. Bij het ontwerpen ervan heeft de architect goed gekeken naar de sfeer van Zevenhuizen. De architect is op zoek gegaan naar de aantrekkingskracht van de omgeving en de aansluiting bij het dorpse karakter gezocht. Kenmerkend voor de wijk zijn:

  • Een breed pallet van diverse kleuren baksteen
  • Brede kozijnen
  • Hoge gootlijnen
  • Groene hagen
  • Toepassing van erkers en tuitgevels
  • Comfortabel en duurzaam (gasloos)

De duurzame, energiezuinige woningen met een moderne dorpse uitstraling hebben een hoogwaardig afwerkingsniveau. De woningen beschikken over een heerlijke voor- en achtertuin waar je grenzeloos kunt genieten van rust en privacy.
De woningen worden allemaal gasloos gebouwd. Voor de verwarming en warm water zal gebruik worden gemaakt van een bodemwarmtepomp (WKO-installatie).

Voor geheel fase 7 geldt dat er is nagedacht over het parkeren van bewoners en bezoekers. Voor de bewoners is er een eigen parkeerplaats in de achtertuin van de woning. Ook bevindt zich, achter de woningen, een groot parkeerhof waar geparkeerd kan worden.

En dat allemaal in een groene, ruim opgezette woonomgeving dichtbij natuur, water en het bruisende stadsleven. In het dorp vind je tevens de nodige voorzieningen. Zo zijn er vier kerken, twee basisscholen en diverse sportfaciliteiten zoals een voetbalveld, sporthal en tennisvelden. Zin in een avondje uit? In dorpshuis Swanla zijn regelmatig theatervoorstellingen en optredens.
Wil je genieten van de natuur? Alleen, met de kinderen of met vrienden en familie? Dan ga je naar de nabijgelegen Rottemeren, de Zevenhuizerplas en Hitland.

Het Koningskwartier te Zevenhuizen heeft een goede ontsluiting met de auto via de A20 richting Rotterdam en Utrecht en de A12 naar Den Haag en Utrecht.

 

Woninginformatie

De 14 sociale eengezinswoningen (100m2 GBO) zijn verdeeld over 3 blokken. 

De woonkamer grenst aan de achtertuin en beschikt over een open keuken. Koken gaat volledig gasloos. Op de eerste verdieping bevinden zich 3 slaapkamers en de badkamer, welke voorzien van een douche en wastafel en een 2e toilet. De open bergzolder is te bereiken middels een vaste trap. Op de zolder bevindt zich in een technische ruimte de opstelplaats van de warmtepomp, mechanische ventilatie en wasmachine/ droger aansluiting.

De ruime achtertuin op het noord, oosten of noord-westen is voorzien van parkeerplaats een vrijstaande berging met elektra. De voortuin is voorzien van een haag. De parkeerplaats wordt afgescheiden met de tuin door een gaashek met hedera. De woningen zijn voorzien van PKVW (PolitieKeurmerk Veilig Wonen) gecertificeerd hang- en sluitwerk.

 

EnergiePrestatieVergoeding

Wonen in een EPV-woning voelt allereerst heel comfortabel. De uitstekende isolatie houdt de buitentemperatuur goed buiten. Dat betekent dat uw woning in de winter aangenaam warm is en in de zomer juist koel blijft. De installaties voor ventilatie, verwarming en koeling zorgen daar ook voor. Bovendien voorkomt de goede isolatie grotendeels dat geluiden van buitenaf uw huis binnendringen.

In de woning zijn zuinige installaties aangebracht voor verwarmen, warm water, verse lucht en wellicht ook voor koeling. In uw woning produceren de zonnepanelen jaarlijks de energie die u nodigt hebt voor verwarming, voor warm tapwater, de overige installaties en voor uw huishoudelijke apparatuur (bij normaal gebruik) .

Bij normaal gebruik is het energieverbruik voor de verwarming, het koelen, het warm water en de ventilatie al heel laag. De zonnepanelen leveren dan ook nog extra elektriciteit op voor bijvoorbeeld de wasmachine en de verlichting. In een video wordt de werking van het warmtesysteem uitgelegd.

Deze voorzieningen vragen wel een bepaald gebruik van de bewoners en er is een EnergiePrestatieVergoeding (EPV) van toepassing.

 

Planning

Op 2 februari 2021 is de Turnkey overeenkomst met Thunnissen Bouw BV getekend. Half februari 2021 is gestart met de bouw en zijn de bronnen ten behoeve van de warmte energie geslagen. 

Dit project zit in de uitvoering en boorpartij REMON onderaannemer van Klimaatgarant heeft de bronnen geboord.
Vanaf de 3e week van maart 2021 is de aannemer gestart met het ontgraven van de bouwkuipen en vervolgens heeft hij het heiwerk afgerond.
Op 17 maart 2022 is het hoogste punt gevierd met de bouwvakkers. 

De woningen maken deel uit van de totale bouw van 110 woningen waardoor de oplevering in november 2022 wordt verwacht.

Details

Aantal woningen 14
Oppervlakte 100m²
Status In uitvoering
Start project 05-04-2021
project-image_5947
project-image_5948
project-image_6186
project-image_7931
project-image_7932
project-image_7933
project-image_7950
project-image_7949
project-image_7952
project-image_7948
project-image_7951
project-image_7947
project-image_7945
project-image_7946