Nieuwbouw

Appartementen

Twee- en driekamerappartementen met een knipoog naar landelijke stijl.

 

Projectinformatie

Nieuwbouw van een wooncomplex met totaal 50 twee- en driekamerappartementen verdeeld over 7 lagen. De twee appartementen op de begane grond en acht woningen op de eerste verdieping zijn bestemd voor bewoners met ambulante zorg.

Ten zuiden van de stad Gouda is de wijk Westergouwe in ontwikkeling. De Boerderijkavel ligt tegen de tweede fase Westergouwe aan. Oorspronkelijk was op deze kavel een boerderij gevestigd, met de naam “Voorzorg”. Het kavel is omgeven door een watergang en krijgt -tezamen met het appartementengebouw- een “boerenerf” uitstraling. In de gevelarchitectuur zijn kenmerken opgenomen van de voormalige boerderij ‘Voorzorg’. De inrichting van de openbare ruimte als heemtuin verwijst nog naar de oorspronkelijke functie van het kavel: het boerenerf. Het ontwerp van het gebouw is gemaakt door 0-10 Architecten. Meer informatie over het ontwerp? Klik hier.

Woninginformatie

Het appartementencomplex bestaat uit 40 woningen voor 1- en 2-persoons huishoudens en 10 woningen voor een specifieke doelgroep in de zorg. Beide doelgroepen hebben een eigen hoofdentree tot het complex.

Op de begane grond zijn 2 tweekamerwoningen met terras gelegen, die een woonoppervlakte van circa 53 m2 hebben. De overige tweekamerwoningen hebben een woonoppervlakte van circa 49 m2. De 20 driekamerwoningen zijn op de hoeken gelegen en circa 68 m2 groot. De appartementen op de verdieping hebben een inpandig balkon (loggia) van ca 5 m2. Op de tweede tot en met zesde verdieping zijn steeds 4 tweekamerwoningen en 4 driekamerwoningen gelegen. De bergingen en de centrale fietsenstalling zijn bij de hoofdentree gesitueerd.

Het complex wordt gasloos gebouwd. De warmte energie voor verwarming en warm tapwater vindt plaats door middel van een individuele warmtepomp met een WKO-installatie. Elk appartement is voorzien van PV-panelen, zodat de huurder lagere energiekosten heeft.

Parkeren kan op de openbare parkeerplaatsen bij het gebouw. Bij het wooncomplex zijn twee deelauto’s beschikbaar.

 

Planning

Op 26 mei 2020 ondertekenden Woonpartners Midden-Holland en Giesbers Rotterdam BV een overeenkomst voor de bouw van het wooncomplex. Eind augustus is de bouw van het wooncomplex gestart. Naar verwachting zal de oplevering van de appartementen plaatsvinden in het vierde kwartaal van 2021.

Details

Aantal woningen 50
Status In uitvoering