Gouwe Kanaalzone

Nieuwbouw

Appartementen

Appartementencomplex met 67 sociale huurappartementen.

 

Projectinformatie

Mozaïek Wonen en Woonpartners Midden-Holland werken samen aan een appartementencomplex met 67 sociale huurappartementen met de bijbehorende voorzieningen. Mozaïek Wonen neemt 29 appartementen af en Woonpartners Midden-Holland 38 appartementen.

De locatie is op de voormalige schoollocatie Prof. J.H. Gunningschool voor MAVO, ook wel Gunningmavo genoemd. Deze is gelegen op de hoek van de Koningin Wilhelminaweg en de Rotterdamseweg te Gouda.

 

Beeldbepalend

De nieuwbouw op deze locatie wordt beeldbepalend voor de zuidelijke toegang van het centrum van Gouda en de hier gelegen wijk Korte Akkeren. We geven daarmee invulling aan de bedoelingen van het stedenbouwkundig masterplan “Korte Akkeren Entree”.

 

Duurzaam

De 67 appartementen worden volgens de huidige standaard energiezuinig en gasloos gebouwd. Daarnaast werken de corporaties mee aan het faciliteren van elektrische deelauto’s. Dit is één van de antwoorden als het gaat om het verlichten van de druk op automobiliteit en parkeren in de openbare ruimte.

 

'De Gouwe' en 'De IJssel'

De hoge toren op de hoek met de Rotterdamseweg is van Woonpartners Midden-Holland en is 'De Gouwe' gedoopt. Het lage gebouw dat qua architectuur meer de verbinding zoekt met de naastgelegen wijk Korte Akkeren is van Mozaïek Wonen en gaat 'De IJssel' heten. De namen verwijzen naar de twee grote rivieren die dichtbij deze locatie stromen.


Planning

De gemeente heeft het gewijzigde bestemmingsplan vastgesteld in juni 2020. Op 15 december 2020 hebben Mozaïek Wonen en Woonpartners MH de realisatieovereenkomst getekend met aannemer Trebbe. Inmiddels is de omgevingsvergunning verleend door de gemeente en zijn de heiwerkzaamheden begin december 2021 gestart. Op 7 maart 2022 is er een tijdcapsule ingegraven ter gelegenheid van de feestelijke bijeenkomst van de werkzaamheden. De oplevering van de appartementen staat gepland in de zomer van 2023.

Voor de huurwoningen kunt u zich nog niet inschrijven. Drie tot zes maanden vóór aanvang van de huur starten wij met het verhuurproces. Te zijner tijd zullen de woningen aangeboden worden via Woningnet. Wilt u op de hoogte blijven van de voortgang van dit nieuwbouwproject? Houd deze webpagina in de gaten of mail uw naam en adres naar info@mozaiekwonen.nl.

 

 

Details

Aantal woningen 67
Status In uitvoering
project-image_7141
project-image_2690
project-image_2686
project-image_2687
project-image_2689
project-image_2688
project-image_7142