Gouda Oost | Middengebied

Nieuwbouw

Eengezinswoningen, appartementen en openbare ruimte

In het midden van de wijk Gouda Oost zijn 20 midden huurappartementen en 20 koopeengezinswoningen gepland. Het is hier aangenaam wonen in een heerlijke rustige omgeving tussen groen en water.

 

Projectinformatie

Het Middengebied is gelegen in de Verzetsheldenbuurt tussen de Verzetslaan, De Kortestraat, het Nieuwenhuisenpad en de De Rijkestraat. Een locatie waar voorheen maisonnette woningen, winkelpanden, de Anne Frankschool en C1000 waren gesitueerd. In december 2019 werden de laatste woon-winkel panden gesloopt. Woonpartners gaat hier een kleinschalig gebouw met 20 midden huurappartementen en 20 koop eengezinswoningen bouwen.  Er is een stedenbouwkundig plan gemaakt en een bestemmingsplan voor dit gebied vastgesteld. One Architecture is als stedenbouwkundige betrokken bij dit plan.

Op 21 juni 2021 heeft Woonpartners met Van Wijnen Stolwijk de aannemingsovereenkomsten  getekend voor de plangebieden Oostvogel, Van Heuven Goedhartsingel en het Middengebied. Van Wijnen zal voor Woonpartners de huurwoningen gaan bouwen en de grond aankopen voor de bouw van koopwoningen.

 

Woninginformatie

Het project bestaat uit een woontoren en vier blokken met koop eengezinswoningen. Het ontwerp van de woningen en appartementen is van de hand van Venster Architecten, gemaakt in opdracht van bouwer Van Wijnen. De doorgaande klimmende en dalende trapsgewijze beweging van kunstenaar M.C. Escher vormt het stedenbouwkundig uitgangspunt van het nieuwbouwplan Middengebied

De woningen aan de westzijde kijken uit op het prachtig aangelegde Anne Frankplantsoen. Aan de oostzijde bestaat het uitzicht op het fraaie bestaande groen en water. In het binnengebied zijn groenperken en parkeerplaatsen voorzien. Spelen kan overdag op het binnengebied en in de speeltuin in het Anne Frankplantsoen.

In de woontoren komen 20 vierkamer appartementen in de middenhuur met een woonoppervlakte van circa 86 m2. Op de 1e tot en met 4e verdieping zijn 4 appartementen per etage gelegen. Op de begane grond en op de 5e verdieping zijn dit 2 appartementen per woonlaag.

De 20 eengezinswoningen in de koopsector zijn verdeeld over 4 blokken. Er zijn 4 woningen met een woonoppervlakte van circa 92 m² groot, verdeeld over de begane grond en 1e verdieping. De andere 16 woningen bestaan uit drie volledige woonlagen met plat dak, met circa 139 m² woonoppervlakte.

Omdat Woonpartners een duurzame wijk wil ontwikkelen, zijn de eengezinswoningen “nul-op-de-meter” ontwikkeld en voorzien van zonnepanelen, een warmtepomp en een warmte-terug-win installatie (WTW). Ook de nieuw te bouwen appartementen bezitten straks een goede thermische schil. Bij de gestapelde woningen zorgt de bodemwarmtepomp er -samen met de WTWunit en zonnepanelen- voor dat veel van de energie duurzaam wordt opgewekt.

Planning

Op 11 oktober 2021 was er een informatiebijeenkomst voor direct omwonenden waarbij het Definitief Ontwerp werd toegelicht. De informatie van de panelen zijn hieronder terug te vinden.

Inmiddels is het plangebied bouwrijp gemaakt, is de omgevingsvergunning verkregen en zijn de bodembronnen voor een eigen duurzaam verwarmingssysteem geboord. Op 21 april 2022 was er een feestelijk moment om de start van de bouw van het appartementencomplex te vieren. Naar verwachting start de bouw van de koopeengezinswoningen in de 1e helft van 2023. De oplevering van de appartementen en eengezinswoningen vindt voor de zomer 2023 plaats.

Voor de huurwoningen kunt u zich nog niet inschrijven. Drie tot zes maanden vóór aanvang van de huur starten wij met het verhuurproces. Te zijner tijd zullen de woningen aangeboden worden via Woningnet. Houd deze webpagina in de gaten, dan blijft u op de hoogte van het vervolg.

Meer informatie over de koopwoningen van Van Wijnen vindt u op www.aangenaamgoudaoost.nl

Details

Aantal woningen 40
Status In uitvoering
project-image_7343
project-image_7341
project-image_7342
project-image_7344
project-image_7345
project-image_7346
project-image_7347
project-image_7348
project-image_8315
project-image_8314
project-image_8316
project-image_8317
project-image_8318
project-image_8319
project-image_8320
project-image_8321
project-image_8323
project-image_8322
project-image_8324