Gouda Oost | Middengebied

Nieuwbouw

Eengezinswoningen, appartementen en openbare ruimte

Wonen in een heerlijke rustige omgeving tussen groen en water.

 

Projectinformatie

Het Middengebied is de Verzetsheldenbuurt rondom de De Rijkestraat. Woonpartners wil hier een kleinschalig gebouw met circa 20 huurappartementen en 20 koop eengezinswoningen bouwen.

De Voormalige Anne Frankschool en C1000 zijn gesloopt. Er is een stedenbouwkundig plan gemaakt en op 6 juli 2016 is het bestemmingsplan voor dit gebied vastgesteld. Om het volledige plan te kunnen realiseren zijn de laatste maisonnette woningen en winkelpanden aan de De Rijkestraat actief aangekocht. In december 2019 is de sloop van deze panden gestart. One Architecture is als stedenbouwkundige betrokken bij dit plan.

 

Woninginformatie

Het project bestaat uit een woontoren met 20 huurappartementen (middenhuur) en vier blokken met koop eengezinswoningen. Het ontwerp van de woningen zal door de aannemer worden de gedaan.

De woningen aan de westzijde kijken uit op het prachtig aangelegde Anne Frankplantsoen. Aan de oostzijde bestaat het uitzicht op het fraaie bestaande groen en water. In het binnengebied zijn groenperken en parkeerplaatsen voorzien. Spelen kan overdag op het binnengebied en in de speeltuin in het Anne Frankplantsoen.

 

Planning

Dit najaar wordt het oostelijke deel van het plan voorbelast, opdat straks na de bouw van de woningen nagenoeg geen zettingen meer plaatsvinden. Naar verwachting start de bouw in het 3e of 4e kwartaal van 2021 en vindt de oplevering van de appartementen en eengezinswoning eind 2022 plaats.

Details

Aantal woningen 40
Status Ontwikkeling