Huisvestingsvergunning

U heeft een huisvestingsvergunning nodig voor elke zelfstandige woonruimte die u in Waddinxveen, Gouda, Boskoop (gemeente Alphen aan den Rijn) of Zuidplas wilt betrekken en waarvan de kale huurprijs lager is dan € 737,15 (prijspeil 2020).

Huren van Woonpartners

Als u een woning van Woonpartners Midden-Holland gaat huren, dan wordt het u gemakkelijk gemaakt. U krijgt dan bij de ondertekening van de huurovereenkomst de huisvestingsvergunning uitgereikt. De verschuldigde legeskosten worden meteen afgerekend.
Voor Boskoop (gemeente Alphen aan den Rijn) geldt een uitzondering. Voor meer informatie en het aanvragen van een huisvestingsvergunning kunt u kijken op de website.
 

Particulier huren in Gouda en Waddinxveen

Als u een woning gaat huren via een particuliere verhuurder onder de huurtoeslaggrens dan kunt u een huisvestingsvergunning bij Woonpartners Midden-Holland aanvragen.
 

Particulier huren

Gaat u een woning huren via een particuliere verhuurder in Zuidplas of Boskoop, dan moet u een aanvraag voor een huisvestingsvergunning indienen bij de gemeente Zuidplas of Boskoop (gemeente Alphen aan den Rijn). 
 

Wat kost een huisvestingsvergunning? (prijspeil januari 2020)

• Gouda € 55,30
• Waddinxveen € 43,50
• Zuidplas € 31,60
• Alphen aan den Rijn, geen kosten
 
Het aanvraagformulier kunt u vanaf deze pagina downloaden en invullen.