Zelf klussen of verbouwen

Woonpartners Midden-Holland vindt het belangrijk dat onze huurders en hun medebewoners zich ook in een gehuurde woning thuis voelen. Daarom stelt Woonpartners huurders in de gelegenheid om de gehuurde woning naar eigen smaak aan te passen. Dat betekent dat de huurder zelf mag klussen of verbouwen. Zo kan er bijvoorbeeld een nieuwe keuken geplaatst worden of een mooi ligbad in de badkamer. Ook kunnen huurders tegelwerk naar eigen smaak (laten) aanbrengen in hun keuken, toilet of badkamer.

Een huis is een kostbaar goed ....

....... waar zorgvuldig mee omgegaan moet worden. Daarom stelt Woonpartners minimum voorwaarden aan aanpassingen. Deze minimum voorwaarden liggen vooral op het gebied van veiligheid en constructie. In dat geval bemoeit Woonpartners zich niet met de kleur van de tegels of de vorm van het ligbad, maar willen we wel zicht hebben en houden op de veiligheid van bijvoorbeeld elektra, gas en water. Of als de zolder verbouwd wordt op de veiligheid van de kapconstructie, het dakbeschot, de isolatie en de veiligheid van de trap. Het gaat hierbij niet om bemoeizucht, maar we willen gevaarlijke situaties voor onze huurders en hun medebewoners voorkomen.

Neem tijdig contact op met Woonpartners

Daarom vragen wij u dringend om bij een voorgenomen verbouwing al in de voorbereiding contact met Woonpartners op te nemen. Onze wijkopzichter zal dan een afspraak met u maken. Hij komt de situatie opnemen en kan u adviseren op het gebied van veiligheid en constructie. Hij kan ook adviseren welke vergunningen er eventueel nodig zijn.

Toestemmingsbrief

Uit het contact met de wijkopzichter vloeien afspraken voort die vastgelegd worden in een toestemmingsbrief. Die toestemmingsbrief maakt deel uit van het huurcontract, waardoor de huurder de in de brief opgenomen aanpassingen niet weg hoeft te breken bij vertrek uit de woning.

Daar is wel één voorwaarde aan verbonden. De daadwerkelijke uitvoering op gebied van veiligheid en constructie moet overeenstemmen met hetgeen in de brief is vermeld. Daarom moet u het bij ons melden als de verbouwing is afgerond, zodat de wijkopzichter een definitieve inspectie kan houden. Is dan alles in orde, dan weet u zeker dat u de aanpassingen niet meer hoeft weg te breken als u verhuist. Met die wetenschap verbouwt het een stuk prettiger!

Uitgebreide folder

In de folder Zelf klussen en verbouwen staat beschreven welke spelregels gelden bij het door de huurder aanpassen van de woning. De brochure kunt u downloaden en, als u dat wilt, ook afdrukken. U kunt de brochuretekst ook telefonisch bestellen of ophalen bij één van onze vestigingen.