Als u huurachterstand heeft

De huur moet vooruit worden betaald en op de eerste van elke maand bij ons binnen zijn. Als de huur op de tweede dag van de maand niet op de rekening van Woonpartners staat, is er sprake van een huurachterstand. 

Ontvangt u een bijstandsuitkering? Dan kunt u in bijzondere gevallen met ons afspreken dat de gemeente (tijdelijk) de huur van uw uitkering inhoudt en rechtstreeks aan ons betaalt. Informeer bij Woonpartners naar de mogelijkheden!

Gevolgen coronavirus voor de huurbetaling

Ondersteuning huurders die in financiële problemen raken vanwege het coronavirus

De uitbraak van het coronavirus heeft veel gevolgen, niet alleen voor onze gezondheid, maar voor een aantal mensen ook financieel. Bijvoorbeeld doordat uw inkomen wegvalt of flink minder wordt. Dat betekent mogelijk ook iets voor uw huurbetaling.

Woonpartners wilt u hierbij waar mogelijk ondersteunen. Daarbij is elke situatie anders en gaan wij, afhankelijk van uw situatie, met u in overleg over een mogelijke betalingsregeling. In de brochure kunt u daar alles over lezen. Er is niet één oplossing voorhanden, maar met maatwerk hopen wij u zo goed mogelijk te helpen. Huurprijsverlaging of huurprijsbevriezing behoren NIET tot de mogelijkheden. 

Ondervindt u financiële gevolgen door de coronacrisis? Laat ons dit weten, dan kunnen we mogelijk in een vroeg stadium problemen beperken. Dit kunt u doen door het formulier aanvraag betalingsregeling in te vullen. Indien nodig, nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

Wij gaan met u in gesprek en leveren maatwerk om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Als wij afspraken maken, gaan wij ook niet over tot incasso of ontruiming als gevolg van een huurbetalingsachterstand die door deze crisis is ontstaan.