Gerrie en Aad uit Waddinxveen

Het gebeurt weleens dat huurders met de noorderzon verdwijnen en dat een volledig uitgewoonde woning achterblijft. Het is dan aan de corporatie om de woning leeg te maken en weer aan de minimale eisen te laten voldoen. Als toekomstige huurder is dat het laatste waar je op hoopt.

En toch overkwam dat Gerrie en Aad uit Waddinxveen. Beiden hadden op verzoek van hun zoon nagedacht over hun toekomst en dan zou een appartement met alle kamers op dezelfde verdieping een slimme zet zijn. Liefst met een mooi uitzicht en dicht bij voorzieningen als winkels en een dokter. Zelf dachten ze dat die wachtlijst wel eens zo lang kon zijn, dat er pas over twee jaar een woning beschikbaar kwam.

 

In juni 2018 schreven ze zich als woningzoekende in bij Woningnet en na de zomer in september kregen ze al een aanbod. De plek was in orde, het uitzicht ook, maar de woning zelf was even slikken. “De raamkozijnen waren beschadigd  met kans op houtrot, de kastdeuren waren beplakt met puzzels, het metalen aanrechtblad had deukjes en de hele woning was doorrookt en was ernstig toe aan een opknapbeurt” zo vertelt Aad. “Mijn vrouw had gelijk het idee, hier ga ik niet wonen. Maar we hebben een zwager met twee rechterhanden die ons kon helpen”.

Gerrie vult aan met :“Het was vies en smerig. Blijkbaar was er jaren gerookt en niet schoongemaakt. Mijn man heeft op de muren met Alabastine de vlekken moeten bewerken, drie tot vier keer de muren moeten verven en dan had de aannemer er al twee lagen opgedaan. Wij komen uit een eigen huis en de overgang is dan groot. Je houdt toch alles schoon?”

 

Het appartement ziet er nu na twee maanden hard werken prachtig uit met een mooie houten vloer en Portugese tegels in de keuken. De kleur van de muren is aangepast aan de meubelen. De bewoners denken in oplossingen en hebben van de beschadigde kastdeur een kast met nissen gemaakt. Er is een glazen muurtje in de badkamer gebouwd zodat er ruimte is voor een ruime douchecel. De afzuigkap is recht gehangen en er is een nieuw aanrechtblad geplaatst. Net als aan de andere kant van de keuken boven de wasmachine en de droger. Zo hebben ze tweemaal zoveel werkruimte.

 

Ze hebben al kennis gemaakt met hun buren en verheugen zich om in de lente op hun balkon te zitten en naar de vogels te kijken. En zo kan een verwaarloosd huis door de inzet van de bewoners ook een paleisje worden.